Держкомтелерадіо вживає заходи із обмеження доступу на український ринок пропагандистських видань з території держави-агресора
опубліковано 16 квітня 2018 року о 14:17

Держкомтелерадіо ухвалив рішення про накладення адміністративно-господарського штрафу в розмірі 37 тисяч 230 гривень на суб’єкта господарювання ФОП Онищука Юрія Сергійовича, який реалізовував на книжковому ринку «Петрівка» видання, завезені з території держави-агресора, без довільних документів, передбачених статтею 28-1 Закону України «Про видавничу справу».

 

Порушника чинного законодавства виявлено в ході спільних заходів Держкомтелерадіо і СБУ. Книги, які реалізовувалися без відповідних дозволів, вилучено із продажу. У разі виявлення повторного порушення, суб’єкт господарювання сплатить штраф у розмірі 186 тисяч 150 гривень.

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучатиметься з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладатиметься адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону та наголошує, що легально ввезеною в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux