Держкомтелерадіо висуває на здобуття Шевченківської премії претендентів у трьох номінаціях
опубліковано 28 жовтня 2014 року о 17:26

 

Члени колегії Держкомтелерадіо підтримали пропозицію відомства про висунення на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2015 року творів у трьох номінаціях.

Зокрема, в номінації «Література» Держкомтелерадіо на розгляд Шевченківського комітету надає поетичну збірку Миколи Боровка «На подвір’ї Всесвіту», що вийшла друком у видавництві «Генеза» у 2013 році.

Автор послідовно понад сорок років, упродовж усього творчого життя утверджує й розвиває на національному ґрунті давню класичну форму вірша рондель, який виник у Франції ще за середньовіччя. Книжка Миколи Боровка «На подвір’ї Всесвіту» - перша й до сьогодні єдина в українській поезії цілісна збірка різновиду ронделів.

У номінації «Концертно-виконавське мистецтво» Держкомтелерадіо висуває концертні програми 2009 – 2014 років Заслуженого діяча мистецтв України художнього керівника-головного диригента Заслуженого академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України Володимира Шейка. Протягом 2009 – 2014 років Володимиром Шейком було проведено понад160 концертів, кожен з них став помітною духовно-просвітницькою акцією, презентує активну мистецьку та суспільну позицію митця, отримав широкий позитивний громадський резонанс. Зокрема, одним з наймасштабніших концертних циклів митця є унікальний музичний медіа-проект «Мистецькі історії» Національної радіокомпанії України. Володимир Шейко є художнім керівником, диригентом проекту, а також його розробником і постановником.

У номінації «Публіцистика і журналістика» Держкомтелерадіо висуває цикл телевізійних програм «Український клуб» Київської державної регіональної телерадіокомпанії (автори та ведучі - Олександр Савенко та Тетяна Кулик, редактор - Олександр Кульчицький). Ця програма виходить у прямому ефірі КДРТРК більше п’яти років щосереди хронометражем 52 хвилини. «Український клуб» став популярною інтерактивною телепередачею, своєрідним дискусійним майданчиком, в якому можуть брати участь не тільки жителі Києва і столичної області, а й користувачі кабельних мереж України. Супутниковий сигнал телерадіокомпанії покриває територію від Норвегії до Мальти та від Азербайджану до Португалії.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux