Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення доопрацьований законопроект про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ
опубліковано 13 червня 2014 року о 14:23

 

На громадське обговорення винесено доопрацьований Держкомтелерадіо проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=113313&cat_id=80453.

Проект Закону України розроблено Держкомтелерадіо України за дорученням Кабінету Міністрів. Його мета - обмежити вплив органів державної влади та органів місцевого самоврядування на діяльність друкованих ЗМІ.

Реалізація закону має звести до мінімуму використання медіа з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян, а також забезпечить соціальні гарантії журналістам реформованих ЗМІ. Також, на думку експертів, цей закон сприятиме створенню економічно незалежних друкованих медіа та належних умов їх діяльності, що у свою чергу покращить інформаційне забезпечення громадян України.

За орієнтовними розрахунками на реформування комунальних друкованих засобів масової інформації необхідні кошти в сумі 120,71 млн. гривень, у тому числі: на першому етапі – 14,63 млн. гривень; на другому етапі – 106,08 млн. гривень.

Кількість видань, що будуть запропоновані до реформування на І етапі може змінюватися, оскільки відповідно до проекту Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» реформування буде здійснюватися згідно з переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо України.

Нагадаємо, що 17.04.2014 Верховна Рада України відхилила внесений народними депутатами України Томенком М.В., Рауповим Р.Б., Мірошниченком І.М., Курпілем С.В., Баграєвим М.Г. проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (реєстр. № 2600).

Пунктом 2 протокольного доручення за результатами наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Сича О.М. від 27.05.2014 «Щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Держкомтелерадіо України було доручено підготувати за участі Національної спілки журналістів України та подати в установленому порядку на розгляд Уряду проект Закону України щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux