Держкомтелерадіо тримає під особливим контролем процес реорганізації державних ТРК
опубліковано 29 вересня 2015 року о 14:24

 

 

Держкомтелерадіо здійснює заплановані заходи щодо утворення ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». 29 вересня колегія Держкомтелерадіо розглянула стан реорганізації Національної радіокомпанії України, Державної телерадіокомпанії «Культура», обласних і регіональних державних телерадіокомпаній, державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» шляхом їх приєднання до Національної телекомпанії України.

 

Члени колегії відзначили велику організаційну роботу, проведену Держкомтелерадіо. Зокрема, створено комісію з реорганізації під керівництвом Голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, яка здійснює контроль за ходом проведення реорганізації, дотриманням трудового законодавства, проведенням оцінки цілісного майнового комплексу. Для забезпечення максимально ефективної роботи ТРК у перехідний період, для допомоги, координації та взаємодії створено координаційно-методичний центр. Проблемні питання, поточна ситуація в колективах аналізується на сторінках спеціально створеного «Інформаційного бюлетеня».

«Процес реорганізації відбувається продумано, осмислено і якісно,» - наголосив член колегії, екс-народний депутат України Андрій Шевченко.

Отже за місяць, що минув після виданих Держкомтелерадіо наказів про реорганізацію, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, на 21.09.2015 в стані припинення перебувають 28 державних телерадіокомпаній. Наказом Держкомтелерадіо від 28.09.2015 створено 27 філій (регіональних дирекцій) Національної телекомпанії України та призначено їх керівників. Відомості про філії внесені до Єдиного державного реєстру.

Не виконує вимоги наказу Держкомтелерадіо щодо реорганізації лише ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», тому колегія рекомендувала Держкомтелерадіо розглянути питання про звільнення в. о. директора ДП УСТФ «Укртелефільм» В. Петренка та внести відповідні зміни до комісії з реорганізації цього підприємства.

Колегія зобов’язала голів комісій з реорганізації посилити виконавську дисципліну та щотижнево надавати до Держкомтелерадіо інформацію про хід проведення заходів з реорганізації. Відповідно до рішення колегії вже завтра Національна телекомпанія України має подати на затвердження Голові Держкомтелерадіо погоджені в установленому порядку штатні розписи 27 філій Національної телекомпанії України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux