Держкомтелерадіо розробить програму підтримки української книги та читання
опубліковано 26 січня 2016 року о 17:53

«Одним із пріоритетів діяльності Держкомтелерадіо є книговидавнича справа», - наголосив Голова відомства Олег Наливайко на розширеному засіданні колегії, яка підбила підсумки діяльності комітету в 2015 році і обговорила плани на поточний рік.

 

Зокрема, Держкомтелерадіо виконав завдання Програми діяльності Уряду: розробив і вніс на розгляд Кабінету Міністрів Концепцію державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=126654&cat_id=74130

Після її схвалення відомство розробить конкретну програму підтримки української книжки та читання.

В минулому році успішно було виконано бюджетну програму «Українська книга». Якщо в 2014 році за цією програмою було видано книг на 7 млн. грн., то в минулому - на суму понад 40 млн. грн. Завдяки бюджетному фінансуванню побачили світ 255 видань загальним тиражем 495,5 тис. примірників, які надійшли до бібліотек України.

«У 2016 році реалізація бюджетної програми «Українська книга» відбуватиметься за новими правилами. Річ у тім, що ми отримували багато, на мою думку, справедливих нарікань від громадських організацій, видавництв, письменників щодо кулуарності й невідповідності потребам часу процесу формування програми, - зазначив Олег Наливайко. - Було ухвалено принципове рішення – врахувати зауваження та змінити порядок відбору книг, зробити його більш відкритим та зрозумілим.»

Відтак розширено список тематичних розділів видань. Тепер у рамках програми видаватимуться, крім інших, видання військово-патріотичного спрямування, а також переклади творів українських авторів іноземними мовами. За новими умовами один видавець може подавати не більше трьох заявок на один тематичний розділ. Ця норма унеможливить дисбаланс, який мав місце раніше, коли значну частину коштів отримували кілька великих видавництв.

Кардинальних змін зазнав також розділ, за яким регламентується робота експертної ради.

«Переконаний, що відтепер процедура формування та реалізації програми «Українська книга» стане максимально прозорою та об’єктивною,» - наголосив Олег Наливайко.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux