Держкомтелерадіо провів моніторинг 100 веб-сайтів органів виконавчої влади
опубліковано 04 липня 2012 року о 15:46

Держкомтелерадіо України провів моніторинг інформаційного наповнення веб-сайтів органів виконавчої влади за перше півріччя 2012 року.

Метою його проведення є оцінка рівня інформаційного наповнення сайтів міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Оцінка проводилася з огляду на кількісні показники наявності інформації та, відповідно, її актуальності.

Загалом моніторинг охопив понад 100 веб-сайтів, з них - 16 сайтів міністерств, 57 - інших центральних органів виконавчої влади, 27 – обласних та міських адміністрацій тощо. Його результати показали, що на веб-сайтах найповніше представлено інформацію щодо основних завдань діяльності органів виконавчої влади, їх структури, поточних та запланованих заходів, а також роботи зі зверненнями громадян. В той же час, недостатньо прозоро розкрито дані щодо механізмів надання адміністративних послуг, порядку оскарження рішень та відомостей про місцеві податки і комунальні платежі, відомостей про проведення тендерів тощо.

Окрім того, результати моніторингу виявили, що деякі центральні органи виконавчої влади не мають власних офіційних веб-сайтів, а лише окремі веб-сторінки на сайтах профільних міністерств, як, зокрема, Державна інспекція України з питань праці. А Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті взагалі не представлена в мережі Інтернет.

Щодо якості інформаційного наповнення, то на веб-сайтах 52 органів виконавчої влади її показник вищий за середній. Найбільш повно та доступно, як показав моніторинг, інформація представлена на сайтах Міністерства інфраструктури, Міноборони, Держархівслужби тощо.

Серед інтернет-ресурсів облдержадміністрацій найінформативнішими є веб-сайти Волинської, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської облдержадміністрацій та Севастопольської МДА.

Детальніше з результатами проведеного моніторингу можна ознайомитися на веб-сайті Держкомтелерадіо за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=93554&cat_id=79518.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux