80-річчя Донеччини в об'єктиві Донецької ОДТРК
опубліковано 03 липня 2012 року о 17:03

2 липня Донецькій області виповнилось 80 років. Живим свідком та активним учасником подій перетворення краю на високорозвинений індустріальний регіон є Донецька обласна державна телерадіокомпанія.

А донецьке обласне радіо є старшим за адміністративне утворення на 5 років: 16 травня 1927 року зазвучали перші позивні радіостанції «Сталіно-Донбас»!

 

Очевидно, що нагадати найприкметніші віхи історії регіону, розповісти про життєвий шлях знакових особистостей краю, є прямим обов’язком найпотужнішого державного телерадіомовника області. Відтак, у щоденних випусках «Регіональної служби новин» та підсумковій інформаційно-аналітичній програмі «Регіон» у рубриці «До 80-річчя Донецької області» висвітлюються найактуальніші події, пов’язані із святкуванням ювілею. Зокрема, йдеться про урочисті заходи, конкурси, виставки тощо.

Майже у кожному цьогорічному випуску передачі «Спортивний простір» висвітлювалися численні турніри з різних видів спорту та відкриття спортивних об’єктів, присвячені вісімдесятиріччю Донецької області. Тема червоною ниткою також проходить чи не через кожну передачу творчого об’єднання художніх та просвітницьких програм, наприклад, «Сторінки історії», «Кіноісторії нашого часу», «Мій рідний край. Ясинівка – козацьке поселення», «Донбас туристичний. Свято-Нікольський монастир» тощо. Крім того, з 5-го по 8 липня в ефірі Донецької ОДТРК демонструватимуться архівні передачі про видатного онкохірурга, Героя України, уродженця с. Іскра Григорія Бондаря; про новатора вугільної промисловості, засновника соцзмагання Олексія Стаханова; про абсолютного рекордсмена світу легкоатлета-шестовика, Героя України Сергія Бубку; про засновницю стаханівського руху у сільському господарстві Прасковію Ангеліну та інші.

Тема 80-річного ювілею області висвітлювалася на середніх хвилях обласного радіо. Зокрема, у передачі «На полюсах історії» йшлося про містичну екскурсію вулицями старої Юзівки в рамках проведення ночі індустріальної культури, яку підготували для відвідувачів працівники Донецького обласного краєзнавчого музею. У випусках новин звучить інформація про заходи, що пройдуть 6 липня на території нового комплексу «Центр Слов’янської культури і писемності», який повністю реконструйовано до ювілею області, та гала-концерт під гаслом «Ми пишаємося тобою, Донбас!». Також у новинах повідомлялося про зміст доповіді голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького про досягнення регіону в області науки, освіти, культури та спорту, вирішувалися питання святкування ювілею області, прийому гостей, які приїдуть у Донецьк.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux