Держкомтелерадіо приймає заявки на премію "Українська книжка року"
опубліковано 05 вересня 2012 року о 16:59

Держкомтелерадіо України приймає заявки на участь у конкурсі для здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року» за 2012 рік.

Премія присуджується у трьох номінаціях: за видатні досягнення у галузі художньої літератури, за вагомий внесок у розвиток українознавства та за сприяння у вихованні підростаючого покоління.

Заявка на участь в конкурсі відповідно до Положення про премію подається Держкомтелерадіо України до 15 листопада 2012 року разом із виданням і повинна містити інформацію про книгу, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обґрунтування висунення видання на здобуття премії, а також анотації на видання.

Висунення видань на здобуття премії здійснюється з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

Книжкові видання приймаються українською мовою, видані в Україні впродовж останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх подання на здобуття премії.

Книги мають бути на високому естетичному, художньому, поліграфічному рівні за змістом та оформленням.

Заявку та видання (в 2-х примірниках) з поміткою «Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» просимо надсилати до Держкомтелерадіо України за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. (контактний телефон 278-59-53).

 

Інформаційно. Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» присуджується до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження з метою відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи (згідно «Положення про щорічну премію Президента України «Українська книжка року», затвердженого Указом Президента України від 16 грудня 2009 р.). Організаційне забезпечення роботи Комітету зі щорічної премії «Українська книжка року» покладено на Держкомтелерадіо України.

Нагадаємо, цьогоріч премію було присуджено виданню «Опішнянська мальована миска другої половини ХІХ – початку ХХ століття» ( автор – Олександр Пошивайло, видавництво - Національний музей-заповідник українського гончарства) у номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» та виданню «Грюнвальдська битва – битва народів» (співавтори Алфредас Бумблаускас, Ігор Марзалюк, Борис Черкас, видавництво «Балтія-друк») у номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux