Держкомтелерадіо не підтримуватиме ті органи місцевої влади, які перешкоджають реформуванню друкованих ЗМІ, - Богдан Червак
опубліковано 01 березня 2017 року о 17:57

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак узяв участь у семінарі «Роздержавлення: вчимося на досвіді пілотних редакцій», який відбувся 1 березня в Національній спілці журналістів України для редакторів друкованих комунальних ЗМІ. На семінар були запрошені по одному представнику з кожної області України.

 

Богдан Червак зауважив, що в першому етапі реформування взяло участь в кілька разів більше редакцій газет, ніж очікувалося. Зараз, відповідно до зведеної статистики Держкомтелерадіо, в Україні налічується 647 комунальних і державних ЗМІ.

Він також визнав, що однією з проблем на шляху до успішної реформи є перешкоджання медійній реформі деякими органами місцевого самоврядування.

– Цю ситуацію треба врегулювати на законодавчому рівні. Тому зараз ми напрацьовуємо зміни до чинного Закону, які б передбачали, що з’являться правові важелі впливу на тих керівників місцевих органів влади, які до такого свавілля вдаються. Позиція Держкомтелерадіо однозначна – ми ніколи не будемо підтримувати ті органи місцевої влади чи державної влади, які створюють бар’єри колективам редакцій на шляху реформування. Ми будемо на боці ЗМІ і журналістів, допомагатимемо їм усіма можливими засобами, – сказав Богдан Червак.

Як витримати конкуренцію з приватними ЗМІ, як взаємодіяти з місцевою владою та новоствореними територіальними громадами, як в умовах необхідної економії ресурсів зберегти трудовий колектив – ці та інші питання порушувались під час семінару.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, відкриваючи семінар, зауважив, що мета його проведення – дати методичні рекомендації тим редакціям, які зараз тільки-но розпочинають процес роздержавлення. Юридичні рекомендації надала учасникам медіаюрист Людмила Панкратова, реєстраційні питання роз’яснювали фахівці Міністерства юстиції.

Також редактори порушили питання щодо того, з ким із влади на місцях їм комунікувати, оскільки немає відповідних фахівців у відділах чи департаментах обласних адміністрацій. Богдан Червак запевнив, що такі обов’язки буде покладено на заступників голів облдержадміністрацій з гуманітарних питань.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux