Держкомтелерадіо: До 30-річчя Незалежності на "Українському радіо" стартували два спецпроєкти
опубліковано 16 серпня 2021 року о 16:41

Описание: C:\Users\User\Desktop\i75_ArticleImage_6722.jpg

До 30-річчя Незалежності України в ефірі «Українського радіо» Національної суспільної телерадіокомпанії України стартували два спецпроєкти - «Моя Незалежність» і «Вільні».

 

У проєкті «Моя Незалежність» політики, громадські й релігійні діячі, письменники, історики та митці міркуватимуть про шлях Української держави до незалежності. Спецпроєкт «Вільні» — про свободи, які отримали українці разом з незалежністю.

«Моя Незалежність»  виходитиме на «Українському радіо» щосереди та щочетверга о 20:10. Авторка і ведуча проєкту - Світлана Мялик Перший випуск вийшов 11 серпня. Герої програми в ефірі суспільного мовника шукатимуть відповіді на найважливіші питання української державності: чи вдалося нам за 30 років незалежності остаточно позбутися радянського минулого, якими можливостями ми скористалися, а які були змарновані, якою є Україна сьогодні і які випробування чекають на нашу державу завтра. 

Серед героїв проекту — народний депутат кількох скликань, перший генпрокурор незалежної України, один з авторів Конституції України, суддя КСУ у відставці Віктор Шишкін; правозахисник, колишній дисидент та політв'язень, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман; доктор економічних наук, ексміністр фінансів України Віктор Пинзеник; доктор історичних наук, професор Станіслав Кульчицький та інші визначні в українській історії особистості.

Із 16 серпня о 9:35 щодня на «Українському радіо» виходить спецпроєкт «Вільні». Він розповідатиме про свободи, які отримали українці разом з незалежністю.

У кожному з дев'яти епізодів радіопроєкту висвітлюється один з аспектів свободи, яка цілковито обмежувалася за часів перебування країни в складі радянської тоталітарної імперії й до якої ми всі вже звикли за часів незалежності, як от свобода пересування, свобода спілкування, свобода вибору, економічна свобода тощо.

Автори проєкту — Сергій СтукановМарина Куликова та Олена Шарпанська. Авторський текст начитує ведучий Українського радіо Роман Коляда.

Під час підготовки програми автори поспілкувалися з кількома десятками учасників історичних подій, політиками та експертами. 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux