У Держкомтелерадіо відбулось вручення дипломів лауреатам премії імені Івана Франка
опубліковано 17 серпня 2021 року о 16:13

Описание: C:\Users\User\Desktop\IMG-34211c3b4e06e11d4cc072df2d35a529-V.jpg

17 серпня у Держкомтелерадіо відбулася церемонія вручення дипломів лауреатам премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

 

Як зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, премія імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності, заснована Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, присуджується щорічно у чотирьох номінаціях до дня народження Івана Франка – 27 серпня. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення, демократизацію українського суспільства.

Цього року лауреатом премії у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» став відомий журналіст Михайло Сорока за книгу «Блогосфера не має кордонів». У книзі висвітлюється історія виникнення блогосфери, аналізується її сучасний стан. Також подано добірку блогерських інтернет-публікцій автора з історії Української держави, нинішнього життя суспільства.

«Іван Франко був видатним журналістом і публіцистом. Тому велика честь отримати премію імені Франка», - зазначив Михайло Сорока.

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» премію отримали Анастасія Гудима та Олена Дей за випуск програми «Відтінки України»: «Родина Бартошів. Хранителі замку «Сент-Міклош» (АТ «НСТУ», : ПЕРШИЙ та : КУЛЬТУРА). У програмі йдеться про родину митців Тетяну та Йозефа Бартошів, які перетворили напівзруйновану будівлю замку на унікальний культурний центр – замок «Сент-Міклош».

Лауреатом премії у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» став Володимир Носкову за радіопередачу «Радійні історії. Говорить Харків!» (АТ «НСТУ»). Журналіст зробив історичну реконструкцію першого радіоефіру Українського радіо – прямої трансляції з Харківської філармонії.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію здобули Світлана Остапа, Вадим Міський, Ігор Розкладай за книгу «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики». У своїй роботі експерти з питань медіа, безпосередньо долучені до становлення Суспільного мовлення в Україні, розкривають історію реформування державних телерадіомовників у Національну суспільну телерадіокомпанію.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux