Держкомтелерадіо анулював дозвіл на ввезення книги Василя Сахарова
опубліковано 19 червня 2018 року о 14:47

Держкомтелерадіо своїм наказом анулював раніше виданий дозвіл ТОВ «Дресс Шоу» на ввезення в Україну з території держави-агресора книги Василя Сахарова «Темний» у кількості 2000 примірників.

Підставою для анулювання дозволу став факт внесення Міністерством культури України автора твору – громадянина Російської Федерації Сахарова Василя Івановича - до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Як з’ясувалося, письменник Сахаров є активним учасником російської окупації Криму та військових дій на сході України на боці проросійських незаконних збройних формувань.

Надаючи дозвіл ТОВ «Дресс Шоу» на ввезення книги В. Сахарова «Темний», експерти не виявили у змісті видання ознак невідповідностей критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Однак на особу автора звернули увагу громадські активісти. Моніторинг у відкритих джерелах діяльності «письменника» та звернення Держкомтелерадіо до СБУ підтвердили здогадку громадських активістів: Василь Сахаров – учасник проросійських незаконних збройних формувань, який воював проти України і її державної незалежності.

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відповідно до постанови імпортери, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення такої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 18 червня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 16 520 найменувань видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 52 відмови у видачі дозволів на ввезення 180 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 593 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux