Державні ЗМІ пропагують спорт та здоровий спосіб життя
опубліковано 06 лютого 2013 року о 12:50

 

Державні засоби масової інформації активно висвітлюють досягнення вітчизняних спортсменів, проведення в Україні міжнародних конкурсів та змагань, а також пропагують здоровий спосіб життя.

Так, минулого року, в межах проведення офіційно проголошеного Року спорту та здорового способу життя, в ефірі державних мовників висвітлювались усі заходи з підготовки та участі національних збірних команд України у XXX Олімпійських та XIV Параолімпійських іграх у м. Лондоні.

Перший національний та Українське радіо започаткували тематичні програми «Світ Спорту», «Британський щоденник», у яких олімпійська тематика висвітлювалась у контексті популяризації спорту та здорового способу життя, патріотизму та привернення уваги влади і суспільства до матеріально-технічного забезпечення спортивних закладів, майданчиків тощо.

Прямі трансляції Олімпійських ігор на НТКУ, що тривали впродовж 16 днів, переглянуло більше 50 мільйонів глядачів.

Державні мовники не лише висвітлювали участь українських спортсменів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, але й створювали власні тематичні циклові теле- і радіопрограми, які пропагували здоровий спосіб життя, та в яких йшлося про розвиток фізичної культури і спорту в Україні.

Зокрема, Донецька ОДТРК зазначеній тематиці присвятила щотижневі телепередачі «Спортивний простір», «На шляху до Євро-2012», «Спортивний простір». Вінницька телерадіокомпанія систематично транслювала програми «Територія спорту», «Овертайм», «Обери життя».

На Закарпатській ОДТРК виходять програми «Спорт-сектор», «Спорт-ранок», «Спортивна програма», а на Чернівецькій – «Спорт-драйв» та «Спорт-тайм».

Чимало подібних спеціалізованих передач створює і Київська ДРТРК. Її глядачі мають змогу стежити за перебігом проведення різноманітних чемпіонатів, спортивних ігор у програмах «Спортивна Україна», «Спортмайдан», «Спортивні кумири», «Футбольні діалоги», «Олімпійська хвиля» тощо.

Журналісти телерадіокомпаній у своїх сюжетах постійно розповідають про акції та різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію здорового способу життя.

Так, державні мовники систематично висвітлюють реалізацію Загальнодержавної програми Міністерства охорони здоров’я України, а також проекту «Здорові діти - здорова нація», акції «Відмовся від куріння сьогодні», проведення науково-практичних конференцій, майстер-класів провідних спеціалістів, присвячених профілактиці здорового способу життя тощо.

Розвиток спортивної галузі та переваги здорового способу життя – постійні теми друкованих видань Житомирщини, Рівненщини, Львівщини та інших регіонів. Зокрема, друковані ЗМІ Житомирської області впродовж минулого року постійно розміщували матеріали, присвячені участі українських спортсменів-інвалідів у змаганнях різного рівня, в тому числі міжнародного. Статті, присвячені людям з особливими потребам, які досягли успіху в спорті, публікувались в обласних виданнях «Житомирщина», «Інтерес», «Меркурій», «Субота» та ін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux