Державні мовники висвітлюють реалізацію в Україні Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"
опубліковано 29 травня 2013 року о 15:08

 

28 травня на засіданні Координаційної ради з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» було представлено попередні підсумки її виконання - проект відповідного річного звіту.

Участь у засіданні під головуванням Віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка взяв перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, заступник

голови Координаційної ради Володимир Семиноженко, заступник Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України Юрій Авксентьєв, представники інститутів громадянського суспільства та місцевих органів виконавчої влади.

Говорячи про вітчизняні досягнення у сфері відкритого урядування, Віце-прем’єр відзначив серед іншого, що поступово удосконалюється робота органів виконавчої влади у напрямку забезпечення доступу до публічної інформації, оновлюється законодавча база з питань діяльності інститутів громадянського суспільства, внесені зміни до законодавчих актів із реалізації державної антикорупційної політики та ін.

Учасники засідання акцентували також на важливості інформування суспільства про здійснені кроки – з метою врахування думки громадськості, її участі у формуванні та реалізації державної політики.

За словами першого заступника Голови Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського, вітчизняні засоби масової інформації приділяють значну увагу цій тематиці.

«Зокрема, державні мовники широко висвітлюють заходи щодо підвищення якості надання адміністративних послуг – створення та діяльність регіональних центрів надання адміністративних послуг, які працюють за принципом «єдиного вікна», впровадження електронного документообігу, діяльність «прозорих офісів» тощо», - сказав він.

Важливим для партнерської взаємодії органів державної влади та громадськості є підтримання постійного діалогу між ними. Публічні заходи – прес-конференції, брифінги, «круглі столи», презентації тощо – забезпечують такий діалог. Національне інформагентство «Укрінформ» постійно виступає співорганізатором подібних заходів.

Члени Координаційної ради прийняли рішення доопрацювати проект річного звіту, а центральні та місцеві органи виконавчої влади проведуть публічне його обговорення. На основі результатів цього обговорення спеціальна робоча група Координаційної ради, до складу якої ввійшов і перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, підготує остаточну версію звіту.

Нагадаємо, перший український План дій з реалізації Ініціативи був затверджений Урядом за участю громадськості влітку 2012 року.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux