Державні мовники інформуватимуть про євроатлантичне співробітництво України
опубліковано 12 серпня 2013 року о 14:57

Держкомтелерадіо розробив План заходів з виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2013 рік (РНП), затвердженої Указом Президента.

Відповідно до наказу відомства, головними виконавцями Плану стануть структурні підрозділи Комітету, державні мовники, інформагентство «Укрінформ» і структурні підрозділи з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

Держкомтелерадіо забезпечуватиме супровід у парламенті законопроектів «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України України» та «Про реформування друкованих засобів масової інформації».

Окрім того, відомство сприятиме висвітленню у мас-медіа результатів підсумкового заходу щодо впровадження в Україні проектів і програм, які реалізуються в рамках Мережі партнерства Україна - НАТО. Ознайомитися із матеріалами про євроатлантичне співробітництво України можна буде і на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

В свою чергу, громадська рада при Комітеті проаналізує та дасть свою оцінку стану додержання законодавства про свободу слова та захист журналістів – важливої частини РНП.

Державні мовники у тематичних, інформаційних радіо- і телепередачах, а «Укрінформ» у новинних стрічках висвітлюватимуть результати співпраці з Північноатлантичним альянсом, досягнуті домовленості тощо.

В регіонах України також проводитиметься інформування громадськості про реалізацію положень РНП. Так, відповідні підрозділи Ради міністрів АР Крим, ОДА, Київської та Севастопольської МДА згідно із Планом Держкомтелерадіо сприятимуть проведенню семінарів, засідань за «круглим столом» та конференцій з питань євроатлантичного співробітництва за участю представників державних органів, громадських організацій, засобів масової інформації, експертів з цих питань.

Дізнатися про взаємодію України з НАТО можна і з тематичних інформаційних стендах в обласних універсальних наукових бібліотеках.

Детальніше із наказом Держкомтелерадіо України можна ознайомитись на його офіційному веб-сайті у розділі «Законодавча база» (підрозділ «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=106954&cat_id=94566.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux