Богдан Червак зустрівся з редакторами кіровоградських ЗМІ
опубліковано 15 серпня 2014 року о 15:02

14 серпня директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак взяв участь у зустрічі керівництва Кіровоградської ОДА з редакторами обласних ЗМІ, на якій йшлося про роботу українських медіа в умовах інформаційної війни, розв’язаною проти України Росією, і проведення АТО.

Він повідомив, що при національному інформаційному агентстві "Укрінформ" створено прес-центр «Єдина країна», що надає достовірну інформацію про хід АТО і все, що пов’язано із ситуацією на Сході та в цілому по Україні. Богдан Червак наголосив, що суспільству необхідно відходити від самозвинувачень про програну інформаційну війну Росії, адже насправді це не так.

«На зовнішньополітичній арені Росія не виграє інформаційної війни, що доводять голосування у Раді Європи – світова спільнота підтримує Україну, попри колосальні зусилля Росії сформувати вигідне їй бачення України у світі», - зазначив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо. Є поразки російської пропаганди і у внутрішньо українському інформаційному просторі, вважає він, про що свідчать травневі президентські вибори із високою явкою населення.

Богдан Червак зауважив, що наразі реалізується інша складова російського плану, адже трансляція частини російських телевізійних каналів на території України заборонено, кремлівській пропаганді доводиться шукати нові джерела поширення своєї інформації, часто несвідомо ними стають власне українські ресурси, не розібравшись у правдивості новин.

Посадовець нагадав про психологічний бар’єр, який доводиться долати українським військовим беручи зброю до рук і застосовуючи її за призначенням. Проводячи паралель він наголосив, що і журналістам необхідно долати власний психологічний бар’єр, і не боятися вже називати речі своїми іменами.

До війни ніхто не готувався, і модель поведінки та реагування за таких умов, в тому числі для ЗМІ, лише формується. На думку редакторів кіровоградських ЗМІ, на час війни потрібні чіткі ключові інформаційні меседжі з центру, які місцеві медіа будуть доносити населенню з приводу тих чи інших подій, що відбуваються зараз в державі, аби гідно протистояти ворогу в інформаційній війні. Редактори обласних видань згадували роботу колег комунальних районних газет, де інформації про події на Сході обмаль, ніби й не відбувається нічого, в їхньому інформаційному наповненні переважають якщо не місцеві новини району, то розважальний контент.

Підсумком зустрічі стала домовленість між кіровоградськими журналістами і керівництвом ОДА та військовим комісаром Кіровоградського обласного військового комісаріату Ярославом Кучером про щотижневі брифінги, де озвучуватиметься оперативна інформація про кіровоградських учасників АТО.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux