Богдан Червак: "Російської попси в українському ефірі стає менше"
опубліковано 22 серпня 2014 року о 10:19

 

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак розповів, як відреагували українські та російські ЗМІ на звернення щодо перегляду програмної політики ФМ-радіостанцій, зокрема, недоцільності в цей важкий для країни час транслювати російських виконавців, які підтримують загарбницьку політику Кремля.

«На заклик Держкомтелерадіо першим відреагувала радіогрупа «ТАВР-Медіа, - зазначає Богдан Червак. - Прес-служба компанії повідомила, що після анексії Криму з ефірів їх радіостанцій зникли виконавці на кшталт Валерії, Кобзона та інших, хто поставив свої підписи під ганебною «путінською» петицією.

Автори заяви запевняють, що в праймовому ефірі радіостанцій «ТАВР-Медіа» російська музика майже відсутня. «Якщо звернутись до прайм-тайму радіостанцій-лідерів (з 6 до 10 години ранку 20 серпня), то бачимо наступну картину: ХІТ ФМ - 0 творів; КІСС ФМ – 0 творів; Радіо «ROKS» – 1 твір гурту «Машина времени» (лідер якого А. Макаревич засуджує дії російської влади щодо України); Радіо «Relax» – 0 творів». Дякую, радіогрупі «ТАВР-Медіа» за розуміння і державницьку позицію.»

Водночас директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак наголошує, що в своєму зверненні до керівників ЗМІ, Держкомтелерадіо не закликав до заборони у вітчизняному ефірі «російської попси». Така заборона не передбачена медійним законодавством. Про заборону першими здійняли лемент російські ЗМІ, які традиційно все перекрутили, а факт оприлюднення цього звернення використовують як елемент інформаційної війни проти нашої держави.

У цьому легко переконатися, прочитавши сам текст заяви, який розміщено на сайті Держкомтелерадіо http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=114409&cat_id=109884

«Держкомтелерадіо сподівається, що й інші українські радіостанції наслідуватимуть приклад «ТАВР-Медіа», послідовно захищатимуть у своєму ефірі інтереси України, яка на Донбасі веде війну проти імперської Росії, захищає свій суверенітет, територіальну цілісність і національно-культурну ідентичність», - зауважує у своєму зверненні до ЗМІ Богдан Червак.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux