Богдан Червак: "Держкомтелерадіо створює телерадіолітопис про героїв визвольної війни українського народу"
опубліковано 19 червня 2015 року о 15:49

Набирає обертів проект Держкомтелерадіо «Розкажи про героя». На одній інтернет-платформі у відкритому доступі ftp://ato5:111111@81.30.161.206/ з правом подальшого поширення у ЗМІ та використання у роботі розміщено вже понад 70 аудіовізуальних творів, присвячених подіям на сході України, протистоянню українського народу загарбницькій політиці Росії.

-  Ця аудіовідеотека щодня поповнюється новими фільмами, теле і радіопрограми про подвиги воїнів Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів, волонтерів, лікарів та інших учасників визвольної війни українського народу, – розповідає перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. - Зокрема, Чернівецька ОДТРК надала цикл із 16 телевізійних фільмів «Герої». Волинська ОДТРК – 7 фільмів циклу «Воїни миру», серед яких і документальна розповідь про солдата-добровольця Збройних сил України із Луцька Рустама Хамраєва, який загинув 17 червня 2014 року в селищі Металіст. До останнього подиху він стримував наступ терористів, прикриваючи бійців батальйону, які намагались визволити з полону групу бійців із льотчицею Надією Савченко. За національністю Рустам був узбек, громадянин України. Останній запис у блокноті Рустама: «Отримав автомат „АКС-74“(число, місяць) і номер автомата. 4 магазини». І трохи нижче: «Стояти на смерть! Україна понад усе!!!».

Національна радіокомпанія України виклала у вільному доступі свою серію програм «Герої», яка вже більше року трансюється в ефірі Українського радіо. Перша програма була присвячена мужньому і відважному генерал-майору Сергію Кульчицькому, який загинув 29 травня 2014 року в зоні проведення АТО. Серед героїв програми: старший лейтенант Олександр Зозуляк, який дивом залишився живим під російським танком, безстрашні бійці добровольчого батальйону «Айдар», 18-річний Вадим Мізінов, волонтер, справжня берегиня поранених воїнів Ірина Солошенко. Це також герої Небесної сотні: Сергій Нігоян, Назар Войтович, Олександр Плеханов, Володимир Бойків… Їхня відвага, сила і любов до України надихають інших на достойні вчинки.

Долучитися до створення телерадіолітопису, надавши свій твір Держкомтелерадіо та право на його використання іншими ТРК, можуть телерадіоорганізації усіх форм власності. Для цього слід надіслати посилання про свій аудіовізуальний твір на електронну поштову скриньку pol@tvradio.gov.ua та надати Держкомтелерадіо невиключні права на публічне використання цього твору на телевізійних каналах України та його фрагментів для анонсування показів.

Завантажити розміщену аудіовізуальну продукцію для подальшого використання у ЗМІ можна за посиланням ftp://ato5:111111@81.30.161.206/

Додаткову інформацію щодо проекту Держкомтелерадіо можна отримати за тел. (044) 279-32-94

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux