19 вересня - міжнародна акція "Всесвітній день прибирання - World Cleanup Day"
опубліковано 14 вересня 2020 року о 12:19

Описание: C:\Users\User\Desktop\157040.jpg

Держкомтелерадіо запрошує працівників інформаційної та видавничої сфер долучитися до міжнародної акції «Всесвітній день прибирання - World Cleanup Day», яка відбудеться в 24 регіонах України та 180 країнах світу 19 вересня о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень.

 

Соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій проводить Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it in Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об'єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Мета акції - поліпшити екологічну ситуації в Україні та сприяти розвитку всеукраїнського волонтерського руху. Вона має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об'єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами.

Чому варто вийти на прибирання? За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Переважна більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен перебуває на землі до 200 років, пластик - понад 500 років, а їх спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар.

Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати. Через сміття гинуть мільярди тварин. Одні застрягають у пластикових кільцях, інші ковтають предмети, треті отримують поранення. «Якщо людство продовжить смітити, до 2030 року потрібно буде ще дві додаткові планети, щоб зберігати своє сміття, Настав час активних змін, час показати, що люди можуть ставати колосальною силою для руху до кращого життя», - закликають активісти-екологи.

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it in Ukraine» - учасник загальносвітового руху «Let’s do It World», що об'єднує понад 20 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні. Міжнародна громадська організація «Let’s do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього природного середовища.

 

Деталі на сайті www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux