Житомирщина показує дуже хороші результати реформування ЗМІ, - Олег Наливайко
опубліковано 18 червня 2018 року о 14:16

У Житомирі відбувся семінар для редакторів комунальних газет, організований НСЖУ спільно з Держкомтелерадіо. Участь у семінарі, присвяченому питанням реформування друкованих комунальних ЗМІ, взяв Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Як боротися з перешкоджанням реформі місцевих чиновників, як ефективно реалізувати волю до реформування, успішно працювати в умовах незалежності – на ці питання учасників семінару давали відповіді досвідчені фахівці медіа сфери - секретар НСЖУ, редактор газети «Обрії Ізюмщини» Костянтин Григоренко, медіаюрист Людмила Опришко (ГО «Платформа прав людини»).

– Відповідно до офіційної статистики Житомирщина показує дуже хороші результати реформування: з 28 видань 11 роздержавлено, 13 - у стадії реформування і 4 очікують на рішення засновника, – навів цифри Олег Наливайко. – Якщо проаналізувати інші регіони України, то найгірші показники маємо в Київській, Закарпатській та Львівській областях. Це й не дивно, традиційно ж комунальні видання цих областей мають найкраще фінансування, що забезпечують органи місцевої влади (засновники видань). Чого не скажеш про Рівненську й Житомирську області, де, відповідно, й процес реформування проходить значно жвавіше.

Також Олег Наливайко зазначив, що Держкомтелерадіо вніс пропозицію Уряду щодо надання разової фінансової державної допомоги реформованим ЗМІ в розмірі 100 тис. грн. 

Надійним партнером журналістів і редакторів у боротьбі за незалежну пресу завжди виступала і Національна спілка журналістів України. Зокрема, один із інструментів, спрямованих на захист правмедійників, – це Антирейтинг ворогів реформування преси, запроваджений НСЖУ.

– Такі кроки дають істотні позитивні результати. До прикладу, нещодавно вдалося врегулювати конфлікт і посприяти завершенню процесу роздержавлення Пулинській районній газеті «Вісті», – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Та хочу зауважити, що, запроваджуючи такі заходи, ми жодним чином не підштовхуємо редакції до реформування, навпаки, прагнемо, щоб такі вагомі кроки були виваженими й добре обдуманими. А зі свого боку готові надавати правову й консультативну допомогу, а також активно проводимо навчальні тренінги та семінари.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux