Завершився шостий польсько-український фестиваль "Калинові мости"
опубліковано 03 червня 2015 року о 16:25

Гран-прі шостого міжнародного фестивалю "Калинові мости", що завершився у Вармінсько-Мазурському воєводстві Польщі, отримали творча група радіопрограми "Словом і ділом" державної регіональної телерадіокомпанії "Криворіжжя" та автори телепрограми "Я єсть народ. Портрети з війни" Інформаційного управління Київської патріархії.

Фестиваль відбувся за сприяння Держкомтелерадіо, його організаторами традиційно стали Рівненська обласна державна телерадіокомпанія та Ольштинський відділ об’єднання українців у Польщі. Цього року журналісти із України, Польщі та Білорусі представили на суд журі міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости» сорок телевізійних та тридцять радіпрограм. За перемогу вони змагалися у шести номінаціях: «Україна - це Європа», «Пам'яті предків», «Нас надихало Шевченкове слово», «Одне серце - дві Батьківщини», «Єдина Україна - безпечна Європа», а також «У дзеркалі довкілля».

«Цей фестивальний рік відрізняється найсерйознішим рівнем робіт, - говорить голова телевізійного журі фестивалю «Калинові мости», режисер Леонід Мужук. - Особливо багато їх було зібрано в номінації, яка стосується сучасного стану в Україні. Члени журі чи не вперше сперечалися, вирішуючи, кому віддати першість».

Лауреатами фестивалю стали творчі групи Радіо Зелена Гура, Радіо Жешув, Радіо Ольштин (Польща), а також творчі команди із 23 державних ТРК (Україна). Зокрема, Рівненська обласна державна телерадіокомпанія на фестивалі у Польщі представила чотири роботи. Дві з них у підсумку отримали диплом першого ступеня. Так, переможцем у номінації «Пам'яті предків» стала радіопрограма «Рівне-ФМ» автора Дениса Сая та звукорежисера Юрія Мусаєва «Про що мовчать криниці». А у номінації «Одне серце - дві Батьківщини» нагороду присудили творчому колективу фільму «Казка...Війна...Життя...»

«Історія, яка покладена в основу фільму, реальна, - розповідає автор фільму Валентина Ілліна. - Це розповідь маленької дівчинки Руфіни, азербайджанки, яка родом із Грузії. Про її життя під час військових дій. Вона переїхала в Україну в пошуках спокою».

Радіожурналісти Полтавської обласної державної телерадіокомпанії, які теж брали участь у конкурсі-фестивалі, отримали перше місце у номінації «У дзеркалі довкілля» (автор та ведуча Олена Вахницька). Другою в номінації «Нас надихало Шевченкове слово» стала Юлія Новікова.

«Роботи, які були представлені цього року на фестивалі, вражають, – говорить член оргкомітету фестивалю "Калинові мости", голова Ольштинського відділу Об'єднання українців у Польщі Степан Мігус. - Ми поїдемо по українських громадах Польщі, де будемо представляти ці програми та фільми, які дуже емоційно і щиро розповідають про минуле і сучасне України».

З повним списком лауреатів VI міжнародного фестивалю "Калинові мости" можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120960&cat_id=120956

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120957&cat_id=120956

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux