Завершив роботу онлайн-семінар "Майстерність інтерв'ю"
опубліковано 03 грудня 2020 року о 16:18

03 грудня Укртелерадіопресінститут за участі Держкомтелерадіо спільно з НСЖУ провели четвертий безкоштовний онлайн семінар для працівників місцевих комунальних телекомпаній та  регіональних ЗМІ на тему: «Майстерність інтерв’ю».

 

Комунікація аудиторії відбувалася з допомогою додатка ZOOM.

Модератор заходу директор Укртелерадіопресінституту Ярослав Літинський, відкриваючи семінар, зазначив, що такий жанр, як інтерв’ю, є одним з найефективніших і успішних способів отримання інформації, оскільки досвідчені журналісти можуть побачити і «прочитати» набагато більше, ніж опонент хоче розповісти. Тому інтерв’ювання займає дуже важливе місце в роботі журналіста і, відповідно, телеканалів. Тож, семінар має на меті допомогти журналістам опанувати досвід і навички ведення інтерв’ю.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко відзначив у своєму вітальному слові важливість освітніх програм, зокрема, циклу семінарів, організованих і проведених спільно з Укртелерадіопресінститутом. Адже це і є реальна допомога колегам підвищити рейтинги телеканалів.

Медіа тренер зірка українського телебачення Ілля Ноябрьов повідав аудиторії про такі прийоми журналістики, застосування яких забезпечує успіх інтерв’ю. Він зосередив увагу слухачів на низці аспектів, які важливо  враховувати: від уміння домовлятися про нього, вести діалог з інтерв’юрованим, що, в принципі є ключовою компетенцією журналіста, ставити запитання,щоб отримати вичерпну відповідь, до зовнішнього вигляду, одягу, стилю журналіста-інтерв’юера.

Хто головний під час інтерв’ю: журналіст чи співрозмовник? Етика та поведінка журналіста під час інтерв’ю; запитання, які ніколи не варто ставити під час інтерв’ю, і, навпаки, які запитання бліц-інтерв’ю генерують несподівані відповіді і тим самим, розкривають співрозмовника – всі ці питання обговорювалися під час семінару.

Медіа тренер Денис Замрій розкрив технологію монетизації прямих трансляцій, зокрема, інтерв’ю.

Професійні таємниці зірки українського телебачення Іллі Ноябрьова, а також практичні поради Дениса Замрія, досвідченого коуча з побудови медіа імперії в Інтернеті, завдяки онлайн семінару стали надбанням працівників регіональних телекомпаній.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux