Законопроект про внесення змін до деяких законів щодо суспільного мовлення прийнято за основу
опубліковано 14 січня 2015 року о 12:06

 

Проект Закону № 1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» має бути доопрацьований з урахуванням внесених пропозицій та поправок і поданий на голосування Верховної Ради у другому читанні. Таке рішення ухвалили народні депутати 13 січня на засіданні Верховної Ради.

Загалом парламентарі розглянули два проекти, що стосувалися внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України, за реєстр.

№№1357 і 1357-1. Суть проектів доповіли голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат Вікторія Сюмар і народний депутат Микола Томенко.

За основу у першому читанні було прийнято проект Закону № 1357, але у другому читанні народні обранці мають розглядати документ уже з урахуванням змін, запропонованих та озвучених на засіданні парламенту Вікторією Сюмар та Миколою Томенко. Ці зміни стосуватимуться, зокрема, майна суспільного мовника, реклами, юридичного статусу суспільного радіо та можливості створення регіональних суспільних мовників.

Генеральний директор НТКУ Зурабі Аласанія наголошує, що спільна робота над документом триватиме: «Над законопроектом, запропонованим Вікторією Сюмар, працювало дуже багато людей, намагалися врахувати всі можливі нюанси. Ми будемо і надалі залучати громадськість, юристів, медіаекспертів – усіх, хто працював над попереднім законопроектом. Будемо обговорювати, вносити пропозиції, шукати варіанти... Ми не втрачаємо надію, адже суспільне мовлення потрібне Україні.»

Нагадаємо, законопроект №1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» передбачає внесення низки суттєвих змін до законів «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», «Про приватизацію державного майна», «Про телебачення і радіомовлення», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації». Зокрема, ці зміни визначають юридичний статус і базу утворення Національної суспільної телерадіокомпанії України, змінюють систему фінансування НСТУ, порядок формування наглядової та редакційної рад, а також гарантують отримання ліцензій і майна.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux