За премію імені В'ячеслава Чорновола змагаються автори 15 публіцистичних робіт
опубліковано 06 вересня 2019 року о 14:42

Описание: C:\Users\User\Desktop\Сайт\Логотип ДКТР України_гол.jpg

Держкомтелерадіо оприлюднив список творів, що надійшли на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу роботу в галузі журналістики в 2019 році.

 

Всього надійшло 15 творів. Це публікації в регіональних друкованих ЗМІ Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської, Львівської областей, телерадіопрограми, що вийшли в ефір в Дніпропетровській, Волинській областях, а також публіцистичні книги, надруковані в Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та публікації в інтернет-виданнях.

За премію змагатимуться журналісти, письменники, науковці. Автори у своїх творах висвітлюють та осмислюють події далекої давнини та сучасної історії України. Наприклад, телевізійна робота Олени Каліновської «Революційний Дніпро» (телеканал «ДніпроTV», м. Дніпро) присвячена дослідженню історії міста і участі дніпрян у революційних подіях 1905-го, 1917-го років, Помаранчевої революції та Революції гідності. Прозаїки Вадим Вітковський та Микола Рябий у книзі «Вінниця – столиця Української Народної республіки» пишуть про події Української революції, під час якої Вінниця тричі ставала столицею УНР.

У циклі публікацій в «Новій газеті» (м. Кропивницький) Інна Данильченко оприлюднює спогади старожилів про Голодомор, розкуркулення, колективізацію. Через життєві історії пересічних українців віддзеркалюється історія Кіровоградщини та всієї України.

Також серед претендентів на премію – авторський колектив публіцистичного фільму «Вірю. Чекаю. Молюся» (студія «12-й кадр», м. Дніпро), у якому зібрані свідчення учасників російсько-української війни, колишніх військовополонених, їхніх рідних, сімей загиблих та зниклих безвісти бійців, психологів, волонтерів. Інша робота, висунута на здобуття премії, присвячена не менш болючій темі - окупації Криму та долям кримських татар, які стали вимушеними переселенцями і зараз живуть на Волині («Есе про Крим», телеканал «Нова Волинь», м. Луцьк, автор – Олена Собець).

Усі роботи, що надійшли на здобуття премії, передані на розгляд членів комітету з премії імені В. Чорновола.

З повним переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=158337&cat_id=88994

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку, починаючи з 2014 року, за твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національній свідомості та самобутності. Премія присуджується до дня народження В’ячеслава Чорновола – 24 грудня у розмірі 20 тисяч гривень.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux