За ініціативою Держкомтелерадіо застосовано санкції до Артемія Лебедєва
опубліковано 26 січня 2022 року о 12:47

За ініціативою Держкомтелерадіо Рада національної безпеки і оборони України розглянула внесену пропозицію МКІП та ухвалила рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Лебедєва Артемія Андрійович, громадянина РФ, 1975 року народження.

Це питання виникло у ході реалізації Держкомтелерадіо повноважень щодо видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України. Через Єдиний державний портал адміністративних послуг до Держкомтелерадіо надійшло 34 заяви одного з суб’єктів господарювання про видачу дозволів на ввезення на митну території України видань, випущених у світ російським видавцем ТОВ «Студія Артемія Лебедєва».

При цьому з відкритих джерел відомо, що генеральний директор та власник видавництва Артемій Лебедєв є затятим українофобом, який послідовно підтримує російську агресію проти України, з 2014 року розповсюджує фейки про російсько-українську війну, публічно схвалює анексію українського Криму, не визнає територіальну цілісність нашої держави.

Наприкінці квітня 2016 року Лебедєв без відповідного дозволу Державної прикордонної служби України відвідував території Луганської та Донецької областей, що перебувають під контролем терористів, ФСБ та збройних сил Російської Федерації, внаслідок чого Центром «Миротворець» був внесений до бази даних осіб підозрюваних у скоєнні злочинів проти громадської безпеки.

За незаконне відвідування анексованого Росією Криму та непідконтрольних українській владі територій Донбасу Лебедєв А.А. отримав у 2017 році від Служби безпеки України заборону на в’їзд в Україну терміном на 5 років.

За таких обставин видачу дозволів на ввезення видавничої продукції, виготовленої за участі зазначеної особи, Держкомтелерадіо вважав неприпустимим, тому звернувся з проханням до Міністерства культури та інформаційної політики України порушити перед Радою національною безпеки і оборони питання щодо застосування до А.А. Лебедєва персональних санкцій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux