З 12 по 14 червня 2018 року в рамках Третього Українського Бієнале Зброї відбудеться Міжнародна зброєзнавча науково-практична конференція
опубліковано 11 червня 2018 року о 17:51

З 12 по 14 червня 2018 року в рамках Третього Українського Бієнале Зброї у Національному військово-історичному музеї України та Національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться Міжнародна зброєзнавча науково-практична конференція, до висвітлення якої запрошуються ЗМІ.

Організатори конференції - Національний заповідник «Софія Київська», Національний військово-історичний музей України, Інститут історії України Національної академії наук України, та три громадських об’єднання: ГО «Центр Дослідження Історичної Зброї» (Київ, Україна), ГО «Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України «Скрижалі» (Київ, Україна) та американський «FRAC» (The Fund for Research of Ancient Civilization – Фонд досліджень стародавніх цивілізацій).

Партнерами Бієнале та конференції також виступили: Українська асоціація власників зброї, компанія Лезо Груп та галерея японських мечів та обладунків Nihonto, журнал про мистецтво та колекціонування «Антиквар», видавець Олег Філюк.

Мета конференції - дослідження історії матеріальної культури України у світовому контексті, введення до наукового обігу нових джерел та матеріалів з історії зброї та озброєнь, історії бойових мистецтв, розвиток досліджень та міжнародного наукового співробітництва у сфері вивчення пам’яток військової історії, обговорення проблем збереження, реставрації та експонування тощо. Захід спрямований на наукову спільноту, колекціонерів та широку аудиторію шанувальників старовинної зброї.

Кращі дослідники історії зброї збираються у Києві вже втретє (конференція проводилась 2014 та 2016 рр.). Як і в минулі роки, міжнародний статус конференції підтверджений фаховим колективом науковців, цього разу – з семи країн світу.

Міжнародна зброєзнавча науково-практична конференція є першим етапом Третього Українського Бієнале зброї, яке включає низку заходів з популяризації української військової історії та історії матеріальної культури, ознайомлення спільноти з кращими зразками збройової культури на українських землях, привернення суспільної уваги до проблем, пов’язаних з юридичним статусом історичних пам’яток в Україні.

Зокрема, у рамках бієнале 15 червня у Національному заповіднику «Софія Київська» пройде круглий стіл, на якому будуть обговорені питання правових аспектів збереження та колекціонування старовинної зброї. Участь у форумі візьмуть фахівці зі зброєзнавства, колекціонери, мистецтвознавці, юристи та експерти-криміналісти. 15-16 червня біля Золотих Воріт та у парку «Древній Київ» пройде низка заходів з популяризації військової історії та історії зброї, серед яких відкриття виставки Олега Кіналя графічних портретів «Князі України-Руси», науково-популярний лекторій, фестиваль історичних реконструкторів, відкриті майстер-класи бойових мистецтв світу .

З програмою бієнале можна ознайомитись на офіційній веб-сторінці конференції: http://zbroeznav.com/?page_id=4513

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux