XIV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край" відбудеться у Закарпатті
опубліковано 21 серпня 2012 року о 11:39

З 29 серпня по 2 вересня в Ужгороді відбудеться XIV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Співзасновниками фестивалю є Держкомтелерадіо України, Закарпатська облдержадміністрація, Закарпатська облрада та Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія, на базі якої і відбуватиметься цей захід.

Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм національних меншин «Мій рідний край» є унікальною подією як для України, так і для Європи.

Його творчий конкурс включає документальні фільми, телевізійні і радіопрограми, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, збереження їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів розв’язання проблем сьогодення етнічних спільнот, які проживають в країнах-учасницях. 

Міжнародне журі, у складі якого цього року будуть представники України, Угорщини, Словаччини, Румунії, Сербії, визначить найкращі телевізійні і радіороботи та переможців у номінаціях «Краща авторська робота», «Краща режисерська робота», «Краща операторська робота», «Краща звукорежисерська робота», «Краще музичне оформлення». Окрім того, за традицією будуть присуджені приз глядацьких (слухацьких) симпатій та спеціальні призи.

Відчути атмосферу фестивалю та певною мірою стати його учасниками зможуть і телеглядачі телеканалу «Тиса-1» Закарпатської ОДТРК. На телеканалі в прямому ефірі транслюватимуться не лише урочисті відкриття та закриття XIV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», а й пройде телемарафон, під час якого учасники і гості фестивалю зможуть поспілкуватися з глядачами, транслюватимуться фільми-лауреати минулих років Також у рамках фестивалю відбудеться презентація документально фільму словацького режисера Яра Войтека «Кордон», який отримав приз за кращий документальний фільм у Центральній та Східній Європі на Міжнародному фестивалі документальних фільмів «Між морями» у чеському місті Їглава в 2009 році та приз «Film Europe Award» за найкращий словацький документальний фільм на Міжнародному фестивалі фільмів «Cinematik» у м. Пештян (Словаччина).

Однак фестиваль – це не лише конкурсна програма і напружена робота журі, а й ціла низка культурних заходів, в рамках яких учасники і гості зможуть поспілкуватися, поділитися досвідом під час майстер-класів і семінарів та дізнатися більше про Закарпаття. Відбудуться і традиційні дні національної культури, цього року він присвячуватиметься угорській культурі. Отже гості учасники та гості фестивалю зможуть побачити виставки художніх робіт, народних ремесел, виступи фольклорних колективів.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux