Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові острови" цього року відбудеться в Кіровограді
опубліковано 16 серпня 2012 року о 17:12

Держкомтелерадіо України, Кіровоградська облдержадміністрація та Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія підписали Меморандум про організацію та проведення XVII Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калинові острови».

Фестиваль, оргкомітет якого очолили Голова Держкомтелерадіо України О.Курдінович, Голова Кіровоградської облдержадміністрації С.Ларін, Голова Кіровоградської облради М.Ковальчук, проходитиме з 11 по 13 жовтня 2012 року на базі Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії.

До участі у фестивалі запрошені вітчизняні телерадіоорганізації та продакшн-студії усіх форм власності. Мета фестивалю – визначити найкращі проекти, присвячені відображенню актуальних державотворчих процесів в Україні та духовного відродження українського народу, а також сприяти підвищенню професійної майстерності працівників телебачення і радіомовлення.

Автори програм змагатимуться у 16 номінаціях. Статуетку та звання володаря «Гран-прі» - головні призи в кожній номінації - отримають теле та радіопрограми, які будуть названі кращими серед інформаційних програм, інформаційно-аналітичних або публіцистичних, програм для дітей, соціальних проектів, культурологічних або просвітницьких програм. Також визначаться переможці в номінаціях - краще оформлення телеканалу, краще ток-шоу, кращий рекламний ролик власного виробництва, кращий ведучий інформаційної програми, кращий ведучий інформаційно-аналітичної або публіцистичної програми та кращий ведучий галузевих програм.

Журі, до якого увійдуть експерти у сфері телебачення і радіомовлення, оцінюватимуть програми-конкурсанти за професіоналізм ведучих і журналістів, відповідність журналістським стандартам, професіоналізм операторської роботи, а також за суспільну важливість тематики програми та глядацький інтерес.

Церемонію нагородження переможців XVII Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калинові острови» планується транслювати у прямому ефірі на всю Україну силами обласних ДТРК. Телеглядачі також зможуть побачити програми-лауреати, оскільки їх демонструватимуть в ефірі Першого національного, УТР, ТРК «Культура», обласних та регіональних державних телерадіокомпаній.

Водночас Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови» вже традиційно стане площадкою для спілкування, обміну ідеями і досвідом для телевізійних і радіо журналістів, працівників телерадіокомпаній з усіх куточків України. Тому програмою фестивалю передбачені творчі семінари, професійні дискусії, "круглі столи", культурно-мистецькі заходи та знайомство з Кіровоградщиною.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux