Вручено премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики
опубліковано 23 грудня 2016 року о 16:13

23 грудня, у переддень 79-ї річниці з дня народження видатного українського громадсько-політичного діяча, літературного критика та публіциста В’ячеслава Чорновола, відбулось урочисте вручення започаткованої на його честь премії за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

 

Почесні нагороди вручив політик і громадський діяч Тарас Чорновіл. Участь у заході також взяв президент Національної академії державного управління при Президентові України, голова Народного Руху України Василь Куйбіда.

Лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2016 року став журналіст Володимир Земляний за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли», у якій автор за допомогою фактів із історії й культури України спростовує міфи російської пропаганди, розвінчує ідеї «руського миру». В основу книги лягли відеоблоги Володимира Земляного «Нехай щастить!», що виходили на каналі з жовтня 2014 по серпень 2015 року.

Володимир Земляний – випускник факультету журналістики КДУ ім. Т. Шевченка 1986 р. Працював у газетах «Прапор Юності», «Зоря», «Собор» (м. Дніпропетровськ). Був одним із організаторів і видавців неформальної преси – газет «Жорна» і «Форум». З 1997 року працював на телебаченні, до листопада 2016 р. – заступником директора телекомпанії Всесвітня служба УТР. Зараз працює у Навчально-виробничому центрі «Грінченко-інформ». 1989 р. був делегатом Установчих зборів Народного руху України від Дніпропетровщини.

Почесними грамотами Держкомтелерадіо відзначені також інші представлені на конкурс роботи. Це, зокрема, книга журналістки газети «Дзеркало тижня» Світлани Орел «Розстріляна «Просвіта» про репресованих просвітян Кіровоградщини та книга історика Романа Матузка «Визвольна» світова: крах планів Москви», у якій автор досліджує агресивну політику СРСР, ідеологічні основи розпалювання Другої світової війни.

«Це дуже сильні публіцистичні роботи, які висвітлюють ті питання, що хвилюють сьогодні українське суспільство, - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Усі вони однаково гідні нагороди, бо відповідають високим критеріям конкурсу імені справжнього українця, патріота і блискучого публіциста В’ячеслава Чорновола».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux