Вручення дипломів лауреатів Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки
опубліковано 10 грудня 2018 року о 16:53

12 грудня о 13.30 під час церемонії відкриття Київської книжкової виставки «Книжкові контракти» у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться урочисте вручення дипломів лауреатів Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік.

Участь у заході візьмуть Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, видавці, представники громадськості та ЗМІ.

Лауреатами Премії за 2017 рік стали:

у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва»

Марія Морозенко (Марія Миколаївна Мороз), поетеса, автор творів для дітей та підлітків  - за оповіді про героя українського козацтва «Іван Сірко - великий характерник. Іван Сірко - Славетний Кошовий» та повість «Я закохалася»;

у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»

Катерина Євгеніївна Іванова, художник-графік, ілюстратор - за оригінальне художнє оформлення збірок казок Василя Чухліба «Пісня тоненької очеретини», віршів про природу «Лісовий урок», народних різдвяних пісень і щедрівок «Йде до нас колядочка»;

у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва»

Степан Миколайович Коваль, головний режисер анімаційної студії «Новаторфільм»- за створення анімаційного серіалу «Професіонали».

Нагадаємо, Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне   забезпечення   роботи   Комітету  з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому  порядку  він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

 

http://comin.kmu.gov.ua/img/1x1.gif

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux