Визначено стипендіатів за вагомі досягнення у вітчизняній інформаційній галузі
опубліковано 26 травня 2011 року о 17:36

Указом Президента України від 12 травня 2011 року №577/2011 призначено довічні державні стипендії режисерові, заслуженому діячеві мистецтв Української РСР Захаровій Г.Г. та журналістові, заслуженому працівникові культури України Кузьменку В.М.

Захарова Галина Григорівна свою трудову діяльність розпочала ще в 1963 році. Після закінчення Ленінградського державного інституту театру, музики та кінематографії працювала помічником режисера, режисером на Ленінградській студії телебачення. З 26 років і до цього часу плідно працює на посаді режисера Одеської ОДТРК. За роки роботи в телерадіокомпанії стала автором багаточисельних високохудожніх відеофільмів і спектаклів. Галина Захарова неодноразово брала участь у міжнародних та Всеукраїнських телефестивалях, на яких її творчі роботи відзначались у різних номінаціях.

В її творчому доробку – передачі, які викликали значний суспільний резонанс: «Багатобарвна Одещина», «Контакти», «Якість життя», «Герої та подвиги», «За перемогу», «Дорога до храму», «Мій рідний край», «М. Гоголь в Одесі» та інші.

У 2005 році за високий професіоналізм, майстерність Захарова Г.Г. нагороджена відзнакою III ступеня Держкомтелерадіо «За заслуги в розвитку інформаційної сфери».

Кузьменко Валентин Михайлович після закінчення Львівського державного університету ім. І. Франка в 1963 році почав працювати у Держтелерадіо УРСР. Обіймав посади кореспондента, старшого редактора, завідуючого відділом, заступника головного редактора Головної редакції інформації Українського радіо.

З 1975 р. по 2009 р. Кузьменко В.М. працював у державному підприємстві «Державне спеціалізоване видавництво «Мистецтво» - спочатку головним редактором, потім – директором, першим заступником директора, заступником директора з редакційних питань, нині – провідним редактором. Очолюване впродовж багатьох років Кузьменком В.М. видавництво «Мистецтво» випустило у світ низку мистецьких видань, що відзначаються глибоким змістом, високохудожнім оформленням.

Він є автором репрезентативних видань, а також вступних статей до таких подарункових альбомів як «Київ», «Україна», «Київ з піднебесся».

Кузьменко В.М. – член Національної Спілки журналістів України, удостоєний почесних звань «Заслужений працівник культури України», «Відмінник преси СРСР», нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.

Держкомтелерадіо щиро вітає державних стипендіатів і бажає міцного здоров'я, довголіття, радості від професійної діяльності, натхнення й наснаги для нових здобутків у вітчизняній інформаційній галузі.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux