Визначено переможців IX Міжнародного телерадіофестивалю "Перемогли разом"
опубліковано 14 травня 2013 року о 17:43

 

13 травня у Севастополі відбулася урочиста церемонія закриття IX Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм «Перемогли разом», присвяченого Дню Перемоги.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський високо оцінив подані на конкурс роботи та подякував всім учасникам фестивалю за активне висвітлення у ЗМІ величі подвигу тих, хто ціною свого життя подарував наступним поколінням можливість жити у вільному та мирному суспільстві.

На церемонії закриття були вручені головні призи. Зокрема, гран-прі конкурсу телевізійних програм отримала Дніпропетровська ОДТРК за програму «Підземна цитадель гарнізону» (автори проекту - В.Чанглі і Я.Жилкін). Кращою у конкурсі радіопрограм стала передача Сумської ОДТРК «Перевали Миколи Моренця» (автори О.Бабуров, Т.Заворотько).

Загалом телевізійне журі, яке очолювали гендиректор Донецької ОДТРК Олег Джолос та віце-президент Євразійської Академії телебачення і радіо Рустам Аріфджанов, визначило переможців у семи номінаціях.

У номінації «Літопис великого подвигу» нагороду здобула стрічка Всесвітньої служби «УТР» «Бабин Яр»

У номінації «Цих днів не стихне слава» переміг фільм «Брестська фортеця - герой!» (РУПРТЦ, ТРК «Брест», Білорусь).

У номінації «Батьківщина. Честь. Обов'язок» кращими стали «Сторінки історії» Донецької ОДТРК.

У номінації «У війни не жіноче обличчя» перемогу здобула документальна робота «Її звали Незабудка» (Національна ТРК Республіки Білорусь).

Телеробота казахської телерадіокомпанії «КТК» «Продані душі» найкраще розповіла про спільні перемоги спадкоємців Великої Перемоги, а «Ешелони Перемоги» московської ТО здобули першість у номінації «Естафета пам'яті». Спільна робота Севастопольської РДТРК і МКДЦ «Будинок Москви в Севастополі» «Подвиг лідера «Ташкент» отримала диплом у категорії «Розкинулось море широко».

Радіожурі під головуванням першого заступника гендиректора НРКУ Анатолія Табаченка визначило переможців у чотирьох номінаціях. У номінації «Батьківщина. Честь. Обов'язок» кращим визнано цикл програм, присвячених Великій Перемозі російського радіо «Звезда».

У номінації «Цих днів не стихне слава» перемогу здобув цикл програм «Голоси Перемоги» (Лідське телерадіооб'єднання, Білорусь).

Робота журналістів Черкаської ОДТРК «Їй пощастило бути з мамою» перемогла у номінації «У війни не жіноче обличчя» - (Черкаська ОДТРК).

У номінації «Естафета Пам'яті» відзнаку отримала передача Національної радіокомпанії України «Інтерв'ю з минулого».

Також радіожурі присудило Диплом першого ступеня програмі Рівненської ОДТРК «Історія одного подвигу».

Зазначимо, що журі визначило в конкурсі ще дві додаткові номінації: «Легенда ефіру» (нагорода вручена севастопольцю В.Мелянскому) та «Кращий ігровий телевізійний фільм» (нагорода вручена казахським телевізійникам - творцям телесеріалу «Касим»).

Відкритий показ фестивальних робіт відбувся у севастопольському кінотеатрі «Перемога». Переглянути їх наразі можна на офіційному сайті фестивалю www.pobedilivmeste.org.ua.

На церемонії закриття IX фестивалю перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський оголосив про початок підготовки до наступного - ювілейного Х фестивалю «Перемогли разом». Орієнтовна дата і місце його відкриття - 9 травня 2014 року, севастопольська площа Нахімова.

Нагадаємо, фестиваль «Перемогли разом» проходить на базі Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії уже девятий рік поспіль. Його організаторами традиційно виступили Держкомтелерадіо, Міноборони, Севастопольська міськдержадміністрація та міська рада, Асоціація працівників ЗМІ України тощо.

Участь у фестивалі взяли понад сто представників телерадіокомпаній, творчих об'єднань, студій із дев'яти країн - України, Росії, Казахстану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Литви та Китаю. Вони представили на розсуд міжнародного журі майже 200 робіт - телепрограми, ігрові та документальні фільми, телесеріали, повнометражні стрічки, радіонариси, інтерв'ю, музичні фільми.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux