Визначено переможців фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край"
опубліковано 16 вересня 2013 року о 12:03

 

Визначено переможців ХV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», який проходив на базі Закарпатської ОДТРК з 12 по 14 вересня.

Співорганізаторами форуму виступили Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Закарпатська ОДА, Закарпатська обласна рада.

Цьогоріч на розгляд міжнародного журі подали свої творчі роботи регіональні вітчизняні та закордонні телерадіокомпанії з Румунії,

Словаччини, Угорщини, Чорногорії, Сербії та Швеції. Загалом для конкурсного перегляду було запропоновано 62 телевізійні фільми та 57 радіопрограм.

Серед телевізійних робіт звання лауреата фестивалю та перше місце отримала телепрограма Угорського телебачення «Весілля в Шарі» авторів Івети Хрубонової та Яноша Бенчика. Друге місце виборола румунська телепрограма «Бляхар з Надлака» Андрія Борошовича (ТВР Тімішоара). Третє місце - телепрограма «Джерело» Херсонської ОДТРК «Скіфія» (автор - Оксана Шорник).

Серед радіопрограм перше місце виборола програма «Українські казки» (Радіо Клуж, Румунія), автор – Дойна Боргован. Друге місце посіла радіопрограма Одеської ОДТРК «Внутрішня Албанія» (автор - Олена Крецу). Третє місце присуджено програмі «Від села до села» (Радіо Словаччини), автор - Маріан Левканіч.

Також міжнародне журі відзначило дипломами фестивалю роботи Угорського телебачення у номінаціях «Краща операторська робота», «Краща авторська робота», «Краща режисерська робота». Дипломантом фестивалю у номінації «Краща звукорежисерська робота» стала Чернівецька ОДТРК.

Спеціальними призами фестивалю нагороджено також творчі групи Телебачення і Радо Словаччини, Угорського телебачення, румунського регіонального радіо Тімішоара, Вінницької, Закарпатської, Житомирської ОДТРК та інш.

Члени міжнародного журі фестивалю відзначили, що з кожним роком зростає професійний рівень конкурсних програм. Цікавими, на їхню думку, є авторські ідеї, пошук нових форм у розкритті тем. За своєю ідеєю, тематичним спрямуванням фестиваль «Мій рідний край» є єдиним не лише в Україні, але й у Європі. А творчі дискусії та спілкування учасників фестивалю служать взаємному обміну досвідом українських і зарубіжних телевізійників, виробленню стратегії сучасного телебачення, є прикладом конструктивного, плідного співіснування націй і народів в рамках держав Європейського континенту.

Детальніше із списком переможців ХV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України за електронною адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=107679&cat_id=86005

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux