Вітчизняні видавці беруть участь у XХVІ Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку
опубліковано 04 вересня 2013 року о 12:17

 

Участь українських видавців у XХVІ Московській міжнародній книжковій виставці–ярмарку, яка відкрилась сьогодні і працюватиме до 9 вересня, забезпечує Держкомтелерадіо України.

Національний стенд «Книги України» складається з понад 300 видань. Серед книжкових новинок, запропонованих до уваги відвідувачів московської виставки -

двотомник «Національний музей історії України» видавництва «Мистецтво», атлас «Туристичне намисто України» ДНВП «Картографія», художній альбом «Петриківка» видавництва «Дніпрокнига», «Духовний скарб українського народу» авторів Тамари та Ольги Угнівенко видавництва «Богуславкнига» та ін.

Також на стенді представлені книжки, видані за бюджетною програмою «Українська книга» - «Дмитро Гнатюк. Зоряний шлях» Василя Туркевича та Галини Гнатюк, «Микола Пимоненко» Ії Огієвської, «Не окремо взяте життя» Івана Дзюби, «Стефан Турчак» Володимира Рожка та ін.

Українську делегацію очолює директор департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко. До її складу входять керівники видавництв «Фоліо», «Балтія-Друк», «Картографія», «Купол», ДП «Самміт-книга», ДП з розповсюдження періодичних видань «Преса» та ін.

У Москві вони проведуть презентації своїх видань, а також візьмуть участь у спеціалізованих семінарах, зустрічах із видавцями з інших країн.

Загалом цього року Московська виставка-ярмарок зібрала майже півтори тисячі учасників з 57 країн світу. Гостям та відвідувачам запропоновано понад 200 тис. різнопланових видань, перекладених на десятки мов світу. Експоненти розташовувалися на площі у 36000 кв.м. Роботу виставки висвітлюватимуть майже 800 акредитованих журналістів.

Статус Почесного гостя ХХVІ Московської МКВЯ надано Угорській Республіці. До столиці Росії приїхали провідні експерти угорської книжкової галузі: видавці, ритейлери, агенти з авторського права, популярні письменники, перекладачі, журналісти. Широкому загалу запропоновано експозицію «Всесвітньо відомі угорці».

Програма виставки складається з майже 500 заходів, творчих зустрічей, презентацій, автограф-сесій, мистецьких майстерень, «круглих столів», бізнес-конференцій, ділових перемовин тощо. Серед її зоряних гостей – французький письменник Бернар Вербер, автор світових бестселерів, зокрема роману «Хмарний атлас», Девід Мітчелл, польський сучасний класик Януш Вишневський, болгарська письменниця і драматург Теодора Димова, художник і скульптор Зураб Церетелі та ін.

Організатори заходу очікують понад двісті тисяч відвідувачів.

XХVІ Московська МКВЯ присвячена багатьом знаменним історичним датам, серед яких - 900-річчя «Повісті минулих літ», створеної за часів Київської давнини. Також організатори та учасники форуму приділять увагу «Року охорони довкілля», що має відбитися у тематичних експозиціях та дискусіях урбаністів і екологів.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux