Вінницьку ОДТРК відвідали журналісти зі Сходу України
опубліковано 20 травня 2014 року о 10:19

 

Журналісти зі Сходу держави, а саме Донецька, Одеси, Кіровограда, Кривого Рогу, Мелітополя, Херсона, Дніпропетровська та Харкова, познайомилися із вінницькими колегами. Представники мас-медіа відвідали Вінницю в рамках програми «Схід і Захід разом», організованою міжнародною ГО «Інтерньюз-Україна».

Журналісти південно-східної частини країни були здивовані тим, що побачили на Вінниччині.

Адже перед від'їздом декому з них радили не розмовляти російською, не ходити містом увечері, остерігатися «бендерівців» та «Правого сектору».

Ігор Ніколаєв, регіональний представник одного з центральних телеканалів на Харківщині, був у відрядженні у Слов'янську три дні. Каже, після того, як там захопили телевежу і в ефір вийшли російські телеканали, місцеві мешканці через пропаганду російських ЗМІ певні, що їхню територію хочуть захопити «бендерівці». Вони не тільки не люблять жителів Заходу, а й відверто бояться з ними перетнутися.

Вивчити політичну ситуацію центрального регіону та обмінятися досвідом з колегами до Вінниці приїхали 13 журналістів із південно-східної частини держави. Вони зустрілися із керівниками області, взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції, що відбулась у стінах Вінницького педагогічного університету, ознайомились із роботою диспетчерської служби міськвиконкому «Цілодобова варта», діяльністю Прозорого офісу Вінницької міської ради та представниками місцевих ЗМІ. Змістовним та плідним виявилось спілкування з журналістами ТРК «ВІНТЕРА».

Так, журналістці Мелітопольського телеканалу Олесі Грусньовій, яка 7 років тому переїхала з Росії жити в Україну, їхати у Вінницю рідні не радили. Лякали «Правим сектором». Втім, організована у стінах ТРК зустріч із координатором «Правого сектору» Сергієм Чумаком кардинально змінила її думку. У Вінниці дівчина дізналась, що це офіційно зареєстрована організація, представники якої виступають не проти Росії, а за цілісність України.

А генеральний директор ТРК «ВІНТЕРА» Любов Коваленко, зокрема, детально зупинилася на особливостях роботи компанії у нових умовах. Адже головними постулатами були і залишаються правдивість, людяність та виваженість. Гості особисто могли пересвідчитись у відкритості та щирості працівників, оцінити творче та матеріально-технічне оснащення ТРК. Міжжурналістський діалог продовжився і у вихідний, коли у Вінниці саме відзначався День Європи.

Журналісти гостювали у Вінниці 3 дні. «Бендерівців» так і не відшукали, покарань за російську мову не дочекалися. Свої враження повезли у власні редакції. Побачене обіцяли висвітлити у місцевих мас-медіа. Кажуть, те, що побачили і відчули вони, їхню думку змінило, на такий же результат сподіваються від своїх читачів та глядачів.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux