Відомчими відзнаками Держкомтелерадіо нагороджено організаторів фестивалю юних медійників
опубліковано 20 травня 2024 року о 18:06

Кілька років поспіль Держкомтелерадіо є партнером Міжнародного медіафестивалю-конкурсу "ПресВесна на Дніпрових схилах", який заснувало та проводить Інформаційно-творче агентство "ЮН-ПРЕС" Київського Палацу дітей та юнацтва.

Цього року відбувся ХХІІ міжнародний форум, у якому взяли участь 578 учасників з 12 країн світу: Польщі, Нідерландів, Данії, Узбекистану, Словаччини, Канади, США, Марокко, Литви, Латвії, Бельгії, Чехії та України. На конкурс надійшло понад 800 творчих робіт на тему «Я так бачу світ», кожну з яких розглянуло фахове журі.

Понад 100 юних медійників разом зі своїми керівниками завітали до Київського Палацу дітей та юнацтва, де відбулася церемонія нагородження переможців. Попри те, що триває повномасштабна війна й ворог атакує ракетами міста України, на церемонію нагородження прибули учасники з Харкова, Лозової, Запоріжжя, Бердянська, Миколаєва, Кропивницького, Вінниці, Черкас, Коростишева, Вишгорода, Броварів, Дніпропетровської обл. та інших міст нашої країни.

Фінал фестивалю-конкурсу пройшов у змішаному форматі. Відбулися майстер-класи від членів журі «Розбори польотів», у яких можна було взяти участь онлайн і подискутувати щодо власних робіт; медіавікторини-KAHOOT про кібербезпеку та на знання історії своєї країни; тренінг від колег із Данії «Факти проти фейків. Мандрівна лабораторія демократії»; командний квест «Медіаімпресіонізм київської весни».

За самовіддану працю та вагомий особистий внесок у розвиток дитячо-юнацької журналістики, сприяння розвитку медіаграмотності та формування майбутньої інтелектуальної еліти України Держкомтелерадіо нагородив заохочувальними відомчими відзнаками організаторів фестивалю та керівників дитячих і юнацьких медіагуртків та об’єднань. Зокрема, почесними грамотами Держкомтелерадіо нагороджено керівницю ІТА "ЮН-ПРЕС" Надію Іллюк, журналістів, керівників гуртків ІТА «ЮН-ПРЕС» Людмилу Томашпольську, Юлію Скоробогач, Олесю Катрич, Оксану Карпус, Валерію Мазуру.

Подяки Держкомтелерадіо вручено керівникам медіагуртків, юнацьких телевізійних студій в різних областях, вихованці яких беруть участь у фестивалі-конкурсі. Зокрема, відзнаками Держкомтелерадіо нагороджено Тетяну Лисенко, керівницю народного художнього колективу студії ТБ і преси «Рожевий слон» Центру дитячої і юнацької творчості відділу освіти Добропільської міської ради Донецької області; Аллу Кузьменко, керівницю команди «Пресцентр «ТСН» КПНЗ «Станція юних техніків Покровського району» м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; Миколу Ємельянова, керівника фотостудії «Погляд» Чернівецького центру юних техніків ім. Л. Каденюка та інших.

Фото надані ІТА «ЮН-ПРЕС»

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux