Відбулося вручення дипломів лауреатам Премії імені Лесі Українки
опубліковано 10 липня 2019 року о 12:18

Описание: D:\ЗАГАЛЬНА\1\20190709_133249.jpg

У Музеї Лесі Українки 9 липня відбулося урочисте вручення дипломів лауреатам Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

 

У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр України, Голова Комітету з присудження премії В’ячеслав Кириленко, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники громадськості, діячі культури та мистецтв.

Вручаючи дипломи лауреатам, В’ячеслав Кириленко зазначив, що комітет з присудження премії розглянув усе краще, що було зроблено для дітей та юнацтва, обравши гідні високої нагороди роботи.

Лауреатами премії за 2018 рік стали:

у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» - письменник Іван Андрусяк за збірку віршованих казок для дітей молодшого шкільного віку «Зайчикова книжечка» та повість-казку «Третій сніг» (видавець – ТОВ «Фонтан Казок»);

у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» - художник-графік Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія Товстенка «Ремонт Летючих Чудес» (видавець - ТОВ «Видавництво «Глоуберрі Букс»);

у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» - режисер-постановник Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського Артур Прокоп’єв за виставу «Король Лев»;

у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» - режисер та художник-постановник Андрій Щербак за анімаційний фільм «Причинна», створений за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка (кінокомпанія «МаГіКа-фільм»).

«Це дійсно високе змагання гідних премії робіт, - підсумував Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Напередодні вручення я зустрічався з переможцями Всеукраїнського конкурсу шкільних газет. Вони написали рецензії на твори наших лауреатів, оцінивши їх дуже високо. Для нас це є свідченням того, що доросле журі не помилилося із вибором, відзначивши преміями твори талановитих авторів і митців.»

Лауреати у своїх промовах відзначили, що творити для дітей надзвичайно цікаво і відповідально, адже дитяча і юнацька аудиторія не сприймає фальші і неправди та відгукується лише на справжню щирість.

Нагадаємо, що Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Розмір грошової частини Премії становить 20 тис. гривень у кожній із номінацій.

Організаційне забезпечення   роботи   Комітету  з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Державний комітет телебачення і радіомовлення України. В установленому  порядку  він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премії.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux