Відбулась зустріч Голови Держкомтелерадіо з довгостроковим експертом Ради Європи
опубліковано 22 квітня 2013 року о 15:17

 

Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович зустрівся з довгостроковим експертом Ради Європи Ів Саломон. Під час зустрічі були обговорені питання співробітництва між Держкомтелерадіо України та Радою Європи в реалізації програми «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».

Участь у розмові також взяли керівник проекту ЄС та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» Ольга Сєдова, перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, інші представники відомства.

Як зазначила Ів Саломон, ця зустріч має важливе значення, адже, на думку Ради Європи, саме Держкомтелерадіо України як головний  орган виконавчої влади з формування та реалізації державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах має стати бенефіціаром нової програми міжнародної технічної допомоги, що впроваджуватиметься в інформаційній сфері в Україні.

Голова Держкомтелерадіо подякував за довіру та наголосив, що держава зацікавлена у тому, щоб українське медіасередовище повністю відповідало європейським стандартам та було інтегровано в європейський простір, ставши його повноправною частиною. Глава відомства відзначив велику експертну допомогу, яку надає Рада Європи для адаптації українського законодавства до європейських стандартів. Зокрема, проведена фахівцями Ради Європи експертиза чинного Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо його відповідності європейським стандартам засвідчила необхідність комплексного реформування законодавства у цій сфері. Робоча група, створена Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, що працює над новою редакцією Закону України «Про телебачення і радіомовлення», враховує рекомендації експертів Ради Європи.

Олександр Курдінович та Ів Саломон обговорили пріоритети майбутньої співпраці та визнали, що насамперед вони мають стосуватись адаптації українського медійного законодавства до європейських стандартів, подальшій імплементації Закону України «Про доступ до публічної інформації» (особливо на місцевому рівні) та впровадженню заходів, спрямованих на посилення журналістської саморегуляції.

Пріоритетом цього року, на думку обох сторін, має стати впровадження заходів, спрямованих на перетворення державних телерадіокомпаній в канали суспільного мовлення згідно з відповідними стандартами Ради Європи. Зокрема, Ів Саломон висловила готовність надати експертну допомогу Держкомтелерадіо у розробці нормативно-правових актів щодо впровадження Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» після його прийняття Верховною Радою України.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux