Відбулась презентація найповнішого 50-томного зібрання "Творів" Михайла Грушевського
опубліковано 22 вересня 2016 року о 12:05

16 вересня у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові відбулась презентація найповнішого 50-томного зібрання «Творів» видатного історика, провідного діяча національно-культурного і державного відродження України Михайла Грушевського та видання «Львівська історична школа Михайла Грушевського».

Відкрив урочистість Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, який зазначив що видання найповнішого зібрання творів небуденна справа, що об’єднала зусилля багатьох іституцій – НАН України, видавництва «Світ» під егідою Держкомтелерадіо. Найповніше 50-томне зібрання творчої спадщини Михайла Грушевського - всі опубліковані й неопубліковані твори, його епістолярна, мемуарна спадщина й архів - як масштабний національний видавничий проект реалізується вперше у співпраці з вченими Інституту української археографії і джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України за державної підтримки у рамках програми «Українська книга». Упродовж 16 років львівське видавництво «Світ» випустило 23 томи праць Великого Українця. Голова Комітету відмітив професійну діяльність видавництва «Світ», нагородивши багатьох учасників процесу підготовки до видання «Творів» у 50 томах.

Під час зустрічі йшлося також про сучасні досягнення у дослідженні творчості М. Грушевського, про опубліковані на сьогодні його праці, про плани на майбутнє, про те, які кроки треба вчинити, щоб якнайповніше висвітлити постать Михайла Грушевського. Свідченням цього стала презентація наукової праці «Львівська історична школа Михайла Грушевського» українських істориків Віталія Тельвака та Василя Педича, яка зібрала в собі унікальну інформацію про учнів та послідовників вченого.

Участь у заході також взяли директор державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові Марія Магунь; директор Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України Георгій Папакін; директор Державного підприємства Всеукраїнське спеціалізоване видавництво “Світ” Ігор Мельник; поет, перекладач, і громадський діяч Іван Драч; заступник директора Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України Сергій Гальченко; відповідальний секретар редколегії 50-томного видання творів М. С. Грушевського Ігор Гирич, письменник Левко Різник, вчений-історик Богдан Якимович та інші.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux