Видавці започаткували і проведуть перший арт-фестиваль Kyiv BAF
опубліковано 27 серпня 2021 року о 18:32

Описание: D:\ЗАГАЛЬНА\Без названия.jpg

Сьогодні в Укрінформі відбулась прес-конференція засновників та організаторів першого Київського міжнародного книжкового арт-фестивалю KYIV BOOK ART FEST (Kyiv BAF), який відбуватиметься за підтримки Держкомтелерадіо 28-30 серпня у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» (проспект Перемоги, 40-Б, Парк імені О.С. Пушкіна).

 

Як повідомив голова оргкомітету фестивалю, директор видавництва «Мистецтво» Сергій Поночовний, ідея провести книжкову виставку у форматі великого арт-фестивалю належить групі видавців. Захід було заплановано на грудень 2020 року, але через оголошений локдаун він відбудеться лише зараз, напередодні початку нового навчального року.

Близько 60 видавництв, видавничих організацій та ФОПів представлять на фестивалі свою книжкову продукцію. У рамках фестивалю пройде церемонія нагородження «Коронації слова» в номінаціях «Кіносценарії» та «П’єси». Крім традиційних книжкових презентацій та автограф-сесій, на фестивалі відбудуться зустрічі з відомими акторами Богданом Бенюком, Наталією Сумською, Анатолієм Хостікоєвим. Також у програмі фесту - виступи бардів, музичних гуртів, вихованців Київської муніципальної академії танцю імені Сержа Лифаря.

Народний артист України Остап Ступка та бібліотека імені Лесі Українки відкриють у рамках фестивалю виставку до 80-річчя з дня народження народного артиста України, легендарного Богдана Ступки.

Під час фестивалю відбудеться акція з поповнення фондів сільських бібліотек, а також збір книжок і передача їх для потреб українських воїнів. У понеділок, 30 серпня, свої літературні твори презентуватимуть ветерани російсько-української війни. Колишній командир вогневої підтримки 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ Гліб Бабіч представить моноспектакль «Тепла лампова Хунта», а український військовий льотчик, кавалер ордену «Народний герой України» Василь Мулик презентує книгу «Congo-Донбас. Гвинтокрилі флешбеки», що вийшла в 2021 році у видавництві «Білка».

Велику навчально-розважальну програму підготували для найменших відвідувачів фестивалю працівники Національної бібліотеки України для дітей. Це і презентації дитячих книжок, які будуть проходити в ігровій, казковій формі, і майстер-класи з паперової пластики, виготовлення книжок-мініатюр тощо. Під час арт-фесту відбудеться нагородження 100 лауреатів конкурсу «Книгу творять діти». «В унікальній акції взяли участь понад 400 дітей. Кращі твори були відібрані для книги «Збірка казок», яку ми незабаром надрукуємо», - розповів директор національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Олексій Кононенко.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux