Вебстерський університет подарував науковій бібліотеці у Миколаєві підручники та посібники іноземними мовами
опубліковано 26 квітня 2023 року о 14:53

Серед європейських країн поширюється ініціатива «Українській молоді – європейську книгу», яка започаткована у межах благодійної акції Держкомтелерадіо «Українським дітям – українську книгу!».

Мета ініціативи – допомогти відновити бібліотечні фонди закладів культури та освіти, які постраждали від російської агресії, та надати можливість українським дітям і молоді читати зарубіжну літературу мовою оригіналу.

Нещодавно 200 примірників книг доставлено до Наукової бібліотеки Національного університету кораблебудування у м. Миколаєві. Підручники та посібники із соціології, бізнесу, менеджменту, інформаційних технологій, засобів зв’язку європейських авторів надав українському вишу Вебстерський університет (Webster University). Тепер студенти та дослідники українського вишу матимуть доступ до наукової інформації із першоджерел.

Webster University – це приватний вищий навчальний заклад, заснований 1915 року в штаті Міссурі (США), який має міжнародні філіали в Європі (Лондоні, Лейдені, Відні та Женеві).

Наукова бібліотека Національного університету кораблебудування у м. Миколаєві заснована 1920 року. Це одна із найбільших бібліотек південного регіону, інформаційна база науково-дослідницької роботи вчених, аспірантів, студентів. Фондами бібліотеки користуються студенти та викладачі, науковці з інших навчальних закладів області.

За інформацією, зібраною Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» спільно з ГО «Агентство економічного розвитку» в межах глобальної ініціативи «Трибунал для путіна»станом на березень 2023 року в Миколаївській області зафіксовано руйнування або пошкодження щонайменше 109 навчальних закладів. 15 липня 2022 року у Миколаєві ракетних ударів зазнали два вищі навчальні заклади: головний корпус Миколаївського державного університету ім. В.О. Сухомлинського та Національний університет кораблебудування. За місяць, 17 серпня 2022 року, ворог обстріляв приміщення Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, а за два дні, 19 серпня, ще три ворожі ракети поцілили у будівлю цього ж вишу.

Нагадаємо, акція інтелектуальної підтримки українських дітей і молоді та міжнародної допомоги з відновлення бібліотечних фондів українських освітніх закладів, центрів та книгозбірень, які зазнали величезних збитків через російську агресію, розпочалася з листопада 2022 року. Саме в День української писемності та мови, 9 листопада, перша партія наукової літератури від Webster University Leiden (Нідерланди) була передана Київському національному університету імені Тараса Шевченка.

Європейські партнери, які бажають передати українським вишам книги англійською, німецькою, французькою та іншими європейськими мовами, можуть зв’язатися з організаторами ініціативи за номерами телефонів:

Продан Василь Васильович: +38-067-621-88-88; +3725-760-88-88

Хотенюк Олег Михайлович: +38-097-394-22-42

Саєнко Оксана Миколаївна: +38-067-570-94-24

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux