В Українському домі відбулось нагородження лауреатів премій імені Лесі Українки та Івана Франка
опубліковано 31 серпня 2017 року о 15:53

31 серпня в Українському домі відкрилась книжкова виставка до Дня Знань «Читай.UA», співорганізатором якої є Держкомтелерадіо.

 

Понад 100 українських видавців представили на виставці свої видання для дітей і дорослих. Більшість книжок, за усною домовленістю між видавцями, реалізуються за ціною виробника.

Під час урочистої церемонії відкриття виставки Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко та Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручили нагороди лауреатам Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки 2016 року за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва та Премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Премією імені Лесі Українки нагороджено письменницю Ганну Чубач за серію дитячих книг, художнику-графіку Арсену Джанік’яну за художнє оформлення 5 казкових повістей про Мері Поппінс англійської письменниці Памели Треверс (видавництво «Рідна мова») та творчому колективу художнього фільму «Трубач» (кінокомпанія «Укркіно») у складі автора сценарію Анастасії Матешко, режисера-постановника Анатолія Матешка, оператора-постановника Юрія Короля, акторів Леоніда Шевченка та Римми Зюбіної.

Дипломи лауреатів Премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності були вручені Віктору Шпаку за публікацію «Від стародубської різні до путінських «народних республік», надруковану в газеті «Урядовий кур’єр» 26 липня 2014 року, та Тетяні Сергійчук за заключний випуск у 2016 році культурологічно-публіцистичної програми «Світоч», що вийшов у ефірі Першого каналу Українського радіо.

Отримуючи нагороду, письменниця Ганна Чубач зазначила, що невипадково нагородження преміями, які носять імена двох великих українців, співпало у часі. Адже саме видатний письменник і громадський діяч Іван Франко назвав Лесю Українку «трохи не одиноким мужчиною на всю новочасну соборну Україну...» А Леся Українка поетичним рядком визначила завдання митця в суспільстві: «Не поет, хто забуває про страшні народні рани. Щоб собі на вільні руки золоті надіть кайдани!» Отже, підсумувала дитяча письменниця, лауреат премії імені лесі Українки Ганна Чубач, щоб потім не жалкувати, ми змалку маємо виховувати патріотів – літературними і мистецькими творами, зокрема.

Нагадаємо, що нагородження лауреатів Премії імені Франка - львів’ян Тараса Каляндрука, Наталії Тихолоз та Богдана Тихолоза - відбулось 23 серпня у Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux