В Києві розпочався семінар для журналістів про засади і принципи діяльності НАТО
опубліковано 27 серпня 2018 року о 15:49

Cьогодні, 27 серпня, у Києві розпочався дводенний семінар для журналістів та представників громадських об’єднань на тему: «Переваги співробітництва з Альянсом: засади і принципи діяльності НАТО та його роль у підтримці міжнародної безпеки».

 

Участь у заході беруть близько 50 представників засобів масової інформації та громадських об’єднань із різних регіонів України, а також представники Ради національної безпеки і оборони України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства оборони України, Держкомтелерадіо, Центру інформації і документації НАТО в Україні та інші експерти у галузі євроатлантичної інтеграції.

Під час роботи семінару учасники отримають знання про цілі та принципи роботи Альянсу, про переваги і виклики на шляху України до євроатлантичної інтеграції, а також практичні поради щодо особливостей висвітлення цих процесів.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Він зазначив, що семінар щодо переваг співробітництва з Альянсом - перший публічний захід для журналістів за новою бюджетною програмою «Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері», що спрямована на інформаційне забезпечення євроатлантичних та євроінтеграційних прагнень України.

Олег Наливайко повідомив, що Держкомтелерадіо планує провести три інформаційні кампанії з євроатлантичної інтеграції. «У планах у нас три інформаційні кампанії з євроатлантичної інтеграції. Зокрема, проведення всеукраїнського конкурсу на кращу публікацію у друкованих ЗМІ, теле- і радіопередачу про НАТО. Ми запрошуємо всіх узяти участь у цьому конкурсі. Також буде проведений форум громадських об'єднань на підтримку євроатлантичної інтеграції та інші заходи», - сказав Голова Держкомтелерадіо.

Також О. Наливайко поінформував, що на замовлення Держкомтелерадіо громадська організація «Центр «Соціальні індикатори» проводить соціологічні дослідження щодо поінформованості громадськості про державну політику у сфері євроатлантичної та європейської інтеграції України. «У вересні ми очікуємо перші результати соціологічного дослідження. Це буде оцінкою нашої спільної роботи», - зазначив він.

 

 

Про важливість висвітлення питання євроатлантичної інтеграції в українських ЗМІ говорив начальник Управління з питань співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Генчев. Він зазначив, що тема співробітництва з Альянсом потребує від журналістів глибокої експертизи, розуміння термінології та вміння доступно доносити інформацію до аудиторії.

 

Заступник директора з питань стратегічних комунікацій Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте розповіла про структуру та основні напрями діяльності представництва НАТО в Україні.

В рамках семінару заплановано дві панельні дискусії: «НАТО – зміцнюючи колективну безпеку у світі що змінюється. Трансформація існуючих загроз міжнародній системі безпеки» та «Євроатлантична інтеграція України: перспективи та реалії».

Завтра, 28 серпня, відбудеться спеціальна лекція на тему «Військово-політичний Альянс демократій: яким буде НАТО завтра», а також інтерактивний воркшоп «Гібридна війна Росії та її наслідки: погляд з командного пункту НАТО».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux