Уряд затвердив план заходів на 2019 рік щодо комунікацій у сфері європейської інтеграції
опубліковано 30 січня 2019 року о 15:20

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив 30 січня план заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Метою заходів є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері європейської інтеграції.

 

Планом, зокрема, передбачено проведення трьох інформаційних кампаній. Перша буде присвячена успішним практикам з впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя українців та історіям успіху українського бізнесу, науки, культури, громадських ініціатив у Європі. Друга інформуватиме громадян України про результати впровадження реформ та інституційних перетворень в Україні як складової євроінтеграційного процесу у різних сферах: енергетики, інфраструктури, цифрового ринку, торгівлі та митних питаннях тощо.

Третя інформаційна кампанія розрахована на громадян держав-членів ЄС, а також української громади за кордоном і висвітлюватиме переваги співпраці України з ЄС.

У рамках кампаній заплановано виготовлення інформаційної, аудіовізуальної, друкованої продукції та розміщення її в ефірі загальнонаціональних та регіональних теле- та радіоканалів, в Інтернеті, громадських місцях, закладах освіти.

Також протягом року планується широко висвітлювати стан виконання заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, а в обласних центрах для підвищення рівня поінформованості громадян про європейські цінності провести Дні культури країн ЄС. Крім того, планом передбачено організація та проведення прес-турів, освітніх та інтерактивних заходів для студентської молоді і молодіжних громадських організацій.

Виконавцями заходів визначено центральні органи виконавчої влади, обласні, Київська міська держадміністрації у співпраці з громадськими організаціями та об’єднаннями.

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України здійснюватиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених Держкомтелерадіо у Державному бюджеті України на 2019 рік за бюджетною програмою 1701390 «Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері». До реалізації плану заходів передбачається залучення фінансових можливостей вітчизняних і міжнародних бізнесових організацій, фондів, неурядових організацій тощо.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux