Уряд затвердив план заходів на 2018 рік з інформування громадськості щодо євроатлантичної інтеграції
опубліковано 14 лютого 2018 року о 12:35

Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2018 рік. Проект документу підготовлено Держкомтелерадіо.

 

«Основною метою розробленого плану є підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки», - наголосив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Серед основних заходів, які передбачається виконати в 2018 році за участю Держкомтелерадіо, МІП, МЗС, обласних та Київської міської держадміністрацій, громадських об’єднань - проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній «НАТО-Україна. Безпека. Захист. Стабільність» та «Співробітництво Україна-НАТО як каталізатор реформ». У рамках кампаній пройдуть тематичні семінари і тренінги для представників ЗМІ, фотовиставки, будуть виготовлені та розповсюджені в соцмережах тематичні ролики, які з одного боку демонструватимуть цінність для НАТО партнерства з Україною, а з іншого - роз’яснюватимуть українцям необхідність євроатлантичної інтеграції.

З метою підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції буде проведена освітня програма «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності НАТО та його роль у підтримці міжнародної безпеки». У рамках цієї програми заплановано цільові публічні заходи в регіонах за участю представників органів державної влади, сектору безпеки і оборони, представництв НАТО в Україні; творчі конкурси, тематичні інтерактивні ігри для учнівської та студентської молоді; створення циклів теле- і радіопрограм; виготовлення, розміщення в громадських місцях і закладах освіти інформаційно-роз’яснювальних матеріалів (плакатів, листівок, буклетів, рекламно-сувенірної продукції) тощо.

Крім того, відповідно до плану центральні та місцеві органи державної влади будуть оприлюднювати на офіційних веб-сайтах та в соціальних мережах інформацію про співробітництво України з НАТО та висвітлювати заходи, які здійснюють органи державної влади у сфері євроатлантичної інтеграції України. Центральні органи виконавчої влади та державні органи, залучені до виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна — НАТО повинні будуть протягом року інформувати через веб-сайти, соціальні мережі, ЗМІ про невійськові ініціативи НАТО, зокрема у сфері екології, енергетики, ядерної і радіаційної, кібернетичної та інформаційної безпеки, реалізацію проектів у рамках Трастових фондів НАТО, про реформування сектору безпеки та оборони України відповідно до стандартів та рекомендацій НАТО.

Виконання плану інформування громадськості щодо питань НАТО передбачає тісну взаємодію органів державної влади та інститутів громадянського суспільства. Зокрема, у 2018 році заплановано провести форум громадських об’єднань на підтримку євроатлантичної інтеграції, а також Всеукраїнський молодіжний форум «Вступ до НАТО крізь призму якості життя».

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України здійснюватиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених Держкомтелерадіо у Державному бюджеті України на 2018 рік за бюджетною програмою 1701390 «Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері».

Також передбачається залучити до реалізації плану заходів фінансові можливості вітчизняних і міжнародних бізнесових організацій, фондів, неурядових організацій тощо.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux