Уряд запрошує громадськість обговорити послідовність кроків створення Суспільного мовлення в 2017 році
опубліковано 10 січня 2017 року о 11:14

Уряд прописав послідовність кроків, які планується зробити у 2017 році для повноцінного функціонування новоствореного публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія» (ПАТ НСТУ).

У проекті «Середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року» (частина ІІІ. Розвиток людського капіталу) цьому питанню присвячено розділ «Створення Суспільного телебачення і радіомовлення України».

Серед основних проблем, які мають бути вирішені у цій сфері, зазначається, що система вітчизняного телерадіомовлення потребує кардинальних змін. «Подолання монопольного контролю олігархічних груп над ключовими засобами масової інформації, формування реального медіаринку є запорукою існування вільних мас-медіа. Пріоритетним завданням у цій сфері є створення повноцінного суспільного телебачення і радіомовлення. Це один з головних інструментів демократії, що забезпечує потреби суспільства в отриманні об’єктивної та неупередженої інформації, підтримує високий інтелектуальний та культурний рівень населення, - йдеться у документі. - Проблема полягає у тому, яким чином запустити систему суспільного мовлення в умовах кризи екoнoміки, пoлітичнoї та військoвoї нестабільнoсті, мінімізуючи при цьому ризики перехідного періоду і забезпечуючи виконання суспільно-важливих завдань, що нині покладено на державне телебачення і радіо».

Мета, яку Уряд хоче досягти в середньостроковій перспективі і до кінця 2017 року - запуск повноцінного Суспільного телебачення і радіомовлення України. Реформа проводиться в два етапи: перший (2015-2016 рр.) – об’єднавчий, коли усі державні телерадіокомпанії об’єднуються з НТКУ, ставши її філіями і припинивши свої юридичні особи; другий (2016-2017 рр.) – власне перетворення державної установи «Національна телекомпанія України» на Публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

У документі подана послідовність кроків, які Уряд планує зробити у 2017 році. Взяти участь у їх обговоренні може кожен бажаючий. Пропозиції слід надсилати на електронну адресу: plan2020@kmu.gov.ua

З текстом проекту можна ознайомитись на Урядовому порталі за посиланням http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249634799&cat_id=244828445

Також нижче подаємо таблицю «Послідовність кроків, які планується зробити у 2017 році».

 

http://stv.detector.media/content/images/tab_1.jpg

http://stv.detector.media/content/images/tab_2.jpg

http://stv.detector.media/content/images/tab-3.jpg

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux