Уряд Японії передав Суспільному мовнику сучасну пересувну телевізійну станцію
опубліковано 19 серпня 2024 року о 15:24

19 серпня 2024 року відбулась офіційна церемонія передачі АТ «НСТУ» десятикамерної пересувної телевізійної станції (ПТС), модернізація якої була здійснена в межах надання Урядом Японії Уряду України міжнародної технічної допомоги за програмою «Проєкт розвитку потенціалу Суспільного мовника України. Фаза 2».

Участь у церемонії взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Мацуда Кунінорі, представники Японського міжнародного співробітництва (JICA) та офісу JICA в Україні, голова правління АТ «НСТУ» пан Микола Чернотицький, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Пересувна телевізійна станція дозволяє вести багатокамерну зйомку в реальному часі або телевізійні трансляції просто неба без використання студії. На ній встановлено обладнання, яке приймає сигнал одночасно з десяти камер виробництва Sony. Станція обладнана режисерським пультом, що дозволяє керувати процесом зйомки, виконувати обробку матеріалу, що надходить, і передавати його в ефір. Усі найсучасніші телевізійні компанії світу використовують ПТС.

Голова правління АТ «НСТУ» Микола Чернотицький подякував Уряду Японії і особисто Надзвичайному та Повноважному Послу Японії в Україні пану Мацуді Кунінорі за постійну підтримку Суспільного мовника України. «Отримати найсучаснішу ПТС – це мрія всіх телевізійників. Дякуємо, пане Посол, що наша мрія здійснилася,» - сказав Микола Чернотицький.

У відповідь пан Посол Мацуда Кунінорі висловив впевненість, що сучасне обладнання посилить інформаційну потужність Суспільного мовника, який є наріжним каменем незалежної журналістики. Він подякував журналістам, які невтомно і відважно виробляють новини, висвітлюють події, спричинені російською агресією, та зусилля українського Уряду щодо відновлення життєдіяльності України. Він висловив сподівання, що українське суспільство, яке довіряє суспільному мовнику під час війни, довірятиме йому і в мирний час.

Генеральний директор Департаменту з питань управління та розбудови миру JICA пані Джунко Масуда зазначила, що передана сьогодні АТ «НСТУ» пересувна телевізійна станція – це перше, але не єдине обладнання, яке надійде у межах проєкту технічної допомоги японського уряду Україні. Вона вручила голові правління Суспільного символічний сертифікат на отримання нової технічної допомоги.

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо від імені держави виступає бенефіціаром трьох діючих проектів в інформаційній та медійній сферах, які здійснюються в Україні в рамках міжнародної технічної допомоги. Один із них - друга фаза «Проекту розвитку потенціалу Суспільного мовника України», метою якого є зміцнення структури та функціонування АТ «НСТУ» у забезпеченні безперебійного надання неупередженої та достовірної інформації. Партнером з розвитку цієї програми виступає Уряд Японії через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA), виконавцем - Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA), реципієнтом - АТ «НСТУ».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux