«Українській молоді – європейську книгу!»
опубліковано 30 листопада 2022 року о 10:44

Триває благодійна акція «Українським дітям – українську книгу!», започаткована в березні 2022 року Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики України.

Мета акції - надати можливість українським дітям вимушених переселенців вчитися і читати рідною мовою, забезпечити їх навчальною і художньою літературою.

У межах акції українські видавці зібрали понад 1 млн. примірників художньої та навчальної літератури для дітей. Майже 500 000 книг безкоштовно доставлено в волонтерські центри західних регіонів України та європейських міст, де проживають українські вимушені переселенці. За допомогою українським посольств, в найбільших бібліотеках європейських міст створюються «Українські книжкові полички», які стають популярними серед українських біженців.

Акція інтелектуальної підтримки українських дітей і молоді розширює свої кордони і наповнюється новим змістом. Під гаслом «Українській молоді – європейську книгу!» започатковано ініціативу міжнародної допомоги з відновлення бібліотечних фондів українських освітніх закладів, центрів та книгозбірень, які зазнали величезних збитків через російську агресію.

«Мета другого етапу акції – дати можливість українській молоді читати європейську книгу мовою оригіналу, - говорить Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Доступ до наукових першоджерел сприятиме культурному збагаченню та розвитку молодої генерації українців, формуванню освіченої і сильної нації, її інтеграції в європейський науковий і культурний простір.»

Перша партія наукової літератури від Webster University Leiden (Нідерланди) була нещодавно передана Київському національному університету імені Тараса Шевченка.

Книги англійською, німецькою, французькою та іншими європейськими мовами від закордонних видавництв, організацій, закладів освіти та всіх охочих, будуть передаватися в українські бібліотеки, освітні заклади та установи, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Контактні особи:

Продан Василь Васильович: +38-067-621-88-88; +3725-760-88-88

Хотенюк Олег Михайлович: +38-097-394-22-42

Саєнко Оксана Миколаївна: +38-067-570-94-24



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux