«Українським дітям – українську книгу»: понад 7 тис. книг дитячої та художньої літератури привезено для дитячих бібліотек Одеси
опубліковано 18 травня 2023 року о 17:46

Сьогодні, 18 травня 2023 року за участю заступника Одеського міського голови Павла Вугельмана, першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, організаторів благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», директора Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР Івана Ліптуги та в.о. директора КУ «ЦМБС для дітей» Юрія Горбатенка на базі КУ «Централізована міська бібліотечна система для дітей» відбулася пресконференція, щодо заміни російської літератури в дитячих бібліотеках м. Одеси.

Під час заходу передано понад 7 тис. книг дитячої та художньої літератури привезено для дитячих бібліотек Одеси із запланованих 18 тис. примірників.

«Вже понад рік в Україні реалізується благодійна акція «Українським дітям – українську книгу», головна ідея якої насамперед була забезпечити підручниками й художньою літературою дітей, які рятуючись від російської агресії змушені були залишити свої домівки та тимчасово виїхати до більш безпечних регіонів України й за кордон, виникла в перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну. Ініціативу Держкомтелерадіо підтримали Офіс Президента України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних страв України, інші міністерства, народні депутати, волонтери, а головне – українські видавництва. У той час, коли російські окупанти знищували наші бібліотеки та спалювали книжки, українські видавці безкоштовно передавали книги українським дітям», – зазначив Богдана Червак.

Перший заступник голови Держкомтелерадіо підкреслив, що загалом у межах акції протягом цього складного для нашої держави року читачам в Україні та за її межами передано майже 600 тис. примірників підручників, навчальних посібників, художньої літератури. Подолано понад 400 тис. км Україною та 25 європейськими країнами.

Учасники також обговорили потреби бібліотечних фондів та інші проблеми, щодо популяризації читання серед населення. Зокрема, йшлося про створення єдиного механізму оновлення бібліотек та заміни літератури.

Своєю чергою Павло Вугельман зазначив, що наразі українська книга набирає популярності серед дітей, молоді та дорослих, як важливий елемент дозвілля та розвитку особистості. Висловив вдячність організаторам акції за підтримку регіону, зокрема, вразливої категорії – дітей, які наразі не мають повноцінного доступу до навчання й дитинства через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Зазначимо, в межах благодійної акції реалізуються також ініціативи «Українським захисникам – українську книгу» та «Українській молоді – європейську книгу».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux