Український уряд фінансує програми, пов`язані з інформуванням громадян про всі аспекти взаємодії України і НАТО, - Богдан Червак
опубліковано 30 вересня 2019 року о 15:42

27 вересня Укртелерадіопресінститут за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, ГО «Медіафорум» та НСЖУ провів у Чернігові для журналістів місцевих ЗМІ cемінар «Співробітництво Україна – НАТО. Регіональний вимір».

Участь у відкритті семінару взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, директор Укртелерадіопресінституту Ярослав Літинський. Модератором заходу була національна експертка з гендерних питань Марія Дмитрієва.

«Українська влада і українська держава ухвалили всі необхідні нормативно-правові документи, включно зі змінами до конституції України, які не залишають жодних сумнівів в тому, що пріоритетом сучасної української держави у зовнішній політиці є євроатлантичний курс і вступ України до НАТО, - наголосив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. - Вперше за багато років український уряд почав виділяти кошти на конкретні програми, пов`язані з інформуванням українського населення про всі аспекти взаємодії України і НАТО. І найголовніше, що на відміну від попередніх років ставиться конкретна і чітка мета – не просвітницька місія про НАТО, а вступ України до Альянсу. Ми ставимося до НАТО як до партнера, і хочемо, щоб наші стосунки з НАТО вибудовувалися на партнерських засадах. І сьогодні для цього є всі підстави».

Майже 30 журналістів місцевих друкованих ЗМІ Чернігівської, Київської та Сумської областей прослухали лекції експертів щодо розвитку взаємовідносин України-НАТО, взяли участь у практичному майстер-класі з фактчекінгу, який провів голова правління Громадської організації «Центр аналітики і розслідувань», керівник фактчек проекту «БезБрехні» Олександр Гороховський.

Перший секретар НСЖУ Ліна Кущ зупинилася у своєму виступі на питанні захисту журналістів в Україні та розповіла, як вирішується ця проблема в країнах Альянсу. Від керівника програм Центру інформації та документації НАТО в Україні Світлани Ротаєнко учасники заходу отримали інформацію щодо можливостей ЗМІ взяти участь у програмах, які фінансуються НАТО в Україні.

Наприкінці семінару була запропонована симуляційна гра, коли учасники мали уявити себе працівниками НАТО і прийняти рішення у випадку умовної кризи і застосування 5 статті Вашингтонського договору ( збройний напад на одну або кількох країн-членів НАТО).

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux